A Vasas mellett a ZTE is nehéz anyagi helyzetben van.

A ZTE elnöke a DigiSport Reggeli Start c. műsorának nyilatkozott:

„A költségvetésünk októberig rendben volt, utána vártunk egy nagyobb összeget az egyik szponzorunktól. Ez a vállalat maga is egy komoly befektetőre várt, szerződéses ígéretei voltak, ám nem valósultak meg, így a támogatás már hozzánk sem érkezett meg. Ez volt a megrendülésünk egyik alapja. Sajnos más partnereink sem tudták maradéktalanul teljesíteni korábbi szerződéses ígéreteiket. Bevételkiesések sodorták nehéz helyzetbe a klubot” – magyarázta a válság okait a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a ZTE labdarúgócsapatának elnöke, Nagy Ferenc.

„A játékoseladások enyhíthetnek a gondjainkon. Bármennyire is hátul állunk a tabellán, négy-öt futballistánk iránt komoly érdeklődés van, jelenleg három transzferről állunk tárgyalásban. A klub nehéz helyzetének híre azonban elképesztően etikátlan lépésekhez vezetett: megpróbálják a játékosaink árát minimális összegekre lenyomni” – fogalmazott a sportvezető.

Arra a kérdésre, biztos-e abban, hogy a ZTE végig tudja játszani tavasszal az NB I-es szezont, így válaszolt: „ez a hét döntő lesz, a szándékunk mindenképpen ez: a ZTE-nek élnie kell. Ha a héten megtörténik az egyébként levegőben lógó áttörés, akkor ennél még jóval többre is képesek lehetnénk a tavasszal. De ebben a pillanatban sajnos elviekben még bármi előfordulhat” – fogalmazott a zalaegerszegi klubvezető.

(NSO)