A szakember tudja, Törökországban nem volt csúcsformában a Fradi, de ez egyelőre korántsem probléma.

Még nem kell csúcsformában lenni, mondta Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója. A szakembert az új játékosokról, a felkészülés további állomásairól kérdezte a Nemzeti Sport a beleki edzőtábor után.

– Hazajöttek a törökországi edzőtáborból: hogyan értékeli a Fradi januárját?
– Azt mondjam, amit gondolok, vagy hazudozzak én is? – kérdezett vissza Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója. – Kezdjem én is nyomni a púder szöveget?

– Mire gondol?
– Olvasom, hogy néhány csapat az edzőtáborban fantasztikusan játszott, nagyszerűen kombinált, ilyen meg olyan, sőt amolyan taktikai variációkat is sikerrel alkalmazott. Na ne már! Szép lenne, ha én is ilyeneket mondanék, el sem hiszem, amikor ilyesmit hallok. Most január van, márciusban kezdődik a tavaszi szezon, nagy baj lenne, ha most lennénk csúcsformában. Azon dolgozunk, hogy akkor legyünk a legjobb állapotban: legyen erőnlétünk, de legyenek kellően frissek a futballisták. Van erre két hónapunk, és előre megígérhetem: azt tőlem soha nem hallják majd, hogy idény eleji volt a formánk, nem voltunk elég frissek a bajnoki mérkőzésen! Van elég idő, hogy felkészüljünk a tavaszi meccsekre. Érdemben tizennyolc napot dolgoztunk, nem is várható el, hogy szenzációsan menjenek a dolgok. Magamat csapnám be, ha most olyanokat mondanék, hogy úgy passzolgatunk, mint a Barcelona…

– A szurkolót ilyenkor az is érdekli, hogy milyenek az új fiúk. Sokan várják, mire lesz képes mondjuk Batik Bence és Busai Attila…
– Én is várom. Azt láttam, hogy beilleszkedtek, örömmel fogadta őket a csapat, a srácok mindent megtettek, hogy mielőbb elfogadják őket, és ugyanúgy maximális koncentrációval hajtottak végig minden edzést, mint a többiek.

– Nem volt ott az edzőtáborban a huszonegy éves kapuvári Kleizer Csaba – mit kell tudni róla?
– Felhívták rá a figyelmem, háromszor edzett velünk, csinált szép dolgokat, nagy tehetség, de korai lenne arról beszélni, hogy befér az első csapat keretébe, vagy egyelőre a második csapatban fejlődhet majd.

– Sok interjút adott, lapunknak is, de nem emlékszem, hogy arról beszélt volna, hogyan érzi magát a Fradi edzőjeként. Mit adott önnek ez a klub?
– Aki nem élte át, milyen rajongás veszi itt körül az embert, annak nem lehet elmesélni. Nem mondom, korábban is megállítottak az utcán ismeretlenek, de amióta idejöttem, felerősödött a felém áradó szeretet és figyelem. Óriási büszkeség itt dolgozni, naponta érezni, mennyien figyelnek, és milyen sok ember szurkol nekünk és szeretné, ha sikeresek lennénk, ezért azt mondom: mindenekelőtt hatalmas felelősség ennek a klubnak a munkáját irányítani.

NSO