A KEK mérkőzésre jegyek már csak igen korlátozott számban lesznek a pénztárban.

Mint ismert, a Rosztov Don csapatával küzdünk meg ma a KEK-ben, Oroszországban egy gólos vereséget szenvedtünk, így az izgalmak nélküli továbbjutáshoz legalább két góllal kell nyernünk itthon. A hangulat garantált, a szakosztály tájékoztatása szerint tízes nagyságrendben vannak szabad ülőhelyek a népligeti csarnokban.

A handball.hu érdekességként szemezgetett a rosztoviak fórumából szurkolói véleményeket, akit érdekel, ide kattintva találja a cikket.

Az EHF játékvezetői bizottsága román vezetőbírókat, valamint szlovák ellenőrt delegált a mérkőzésre. Aggodalomra semmi ok, az eddigi tapasztalatok alapján a “szomszédok” mindig korrektül dolgoztak, reméljük, hogy ezúttal se lesz másként.

A kilátogatni nem tudók sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis a Sportklub (ezúttal tényleg…) élőben közvetíti az összecsapást. Akinek nincs lehetősége fogni ezt a csatornát, az se essen kétségbe, az interneten a már jól bevált onlinetvkeresre.eu oldalon egy gyors és ingyenes regisztráció után lehet követni majd a lányokat.

Végül egy kis történelem a kettős kézilabda – kosárlabda mérkőzésekről, Zsiga László írása következik:

Nem először rendez dupla meccset a két szakosztály, ez lesz a 9. alkalom. Először jeles ünnepség részeként játszott egymásután a két gárda, méghozzá 1997. február 23-án a Népligeti Nagycsarnok megnyitóján. Elsőként a kézisek léptek pályára, akik 33-10-re nyertek a Kisvárda ellen, majd a kosarasok 83-62-re diadalmaskodtak a Zala Volán felett. A következő kettős meccsre március 12-én került sor (itt már valóban egymás után lépett pályára a két együttes!), ekkor a Diósgyőr és a Debrecen volt a két csapat vendége és mindketten kiütéses vereséggel távoztak a Népligetből: a kosarasok 108-81-re, míg a kézisek 33-19 győztek! Utóbbiak ezzel továbbjutottak a Magyar Kupában, amit végül meg is nyertek. A kosaraslányok a DKSK elleni győzelemmel nagy lépést tettek a bajnoki finálé felé, s mint tudjuk, végül a BSE ellen megszerezték az első helyet.

Legközelebb 1997 októberében láthatta egyszerre a ferencvárosi közönség a két csapatot. Ráadásul sporttörténeti pillanatnak lehettek szemtanúi, hiszen a kézilabdázók minden idők legnagyobb győzelmét aratták a szerény képességű görög csapat ellen a BEK-ben, 82-9-re nyert a Ferencváros. A kosarasok a Szekszárd felett diadalmaskodtak 78-58-ra. (Mellesleg ez sem volt klasszikus kettős mérkőzés!)

Egy évet kell lapoznunk a történelemkönyvekben a következő Fradi-napig. 1998 őszén háromszor is boldog lehetett a ferencvárosi közönség, hogy együtt láthatja kedvenceit. Október 21-én egy kosaras Ronchetti Kupa meccset és egy kézi bajnoki mérkőzést rendeztek egymásután, ismét mindkettőn „Fradiadal” született! A következő dupla derbin sajnos nem sikerült mindkét együttesnek nyerni, ugyanis a kézisek 21-21-es döntetlent játszottak a Dunaferr-rel. A kosarasok viszont biztosan nyertek a BSE ellen. A legérdekesebb párharcokra 1998. november 15-én került sor. Ugyanis az akkori dupla meccs kísértetiesen hasonlít a most hétvégihez. Először a női kézisek játszották le a visszavágót a KEK-ben a norvég Larvikkal, majd a kosarasok a Sopront fogadták. A kézilabdázók hatalmas bravúrt vittek véghez, ugyanis majdnem sikerült ledolgozni a Norvégiában összeszedett tízgólos hátrányt, végül csak kilencig jutottak, így az FTC búcsúzni kényszerült a KEK-től. A Sopron sajnos biztosan nyert a második meccsen, így ők voltak az elsők, akik győzni tudtak a Fradi ellen a dupla meccsek egyikén. Remélhetőleg most szombaton már semmi nem fog hasonlítani az akkori találkozókra, és sikerül továbbjutni a női kéziseknek, illetve győzni a kosarasoknak! Érdekesség, hogy a másnapi sportújság a kézimeccshez mindössze 800 nézőt ír, míg a kosárra 1000-et!

A következő két kettős mérkőzésre 1999-ben került sor. Előbb februárban a Szekszárd, illetve a Vác volt a Ferencváros áldozata (ez volt az egyetlen alkalom, hogy a kosarasok játszottak előbb!). Aztán októberben rendezték az utolsó ilyen jellegű dupla meccset. Először a női kézilabdázók a Békéscsabát ütötték ki 35-18-ra, majd a kosarasok 70-79-re kaptak ki a PVSK-tól.