Erkölcs, Erő, Egyetértés – hirdeti a három E betű a Ferencvárosi Torna Club címerében. Az erőt kétség kívül egy tizenhat éves fiú testesíti meg a FTC-családban.

Tímár Dániel (16), a zöld-fehérek szurkolói focicsapatában, az FFC második számú együttesében játszik. A csatár születési rendellenesség miatt egy karral jött a világra, kitartásáról, alázatosságáról azonban minden fradista példát vehet.

Az NB I-es Pölöskey Péter (balra) mezzel lepte meg a BLSZ-ben focizó Tímárt. Fotó: Németh Ferenc

– Augusztusban olvastam, hogy játékosokat keres az FFC. Mivel évek óta Ferencváros-drukker vagyok és szeretek sportolni, főleg futballozni, gondoltam, teszek egy próbát – mesélte Tímár Dániel, akit társai az első perctől kezdve nagy szeretettel fogadtak. – Néhány srácot ismertem a lelátóról, de voltak a keretben számomra ismeretlen arcok is. Örülök, hogy jó közösséget alkotunk.

A támadó ősszel már bajnoki mérkőzéseken is pályára lépett, sőt gólokat is rúgott a jelenleg a BLASZ IV/2. osztályban szereplő gárdában. Az FFC II jelenleg a második helyen áll, egy ponttal van lemaradva a Kispest SE mögött. A csatár meglepő őszinteséggel mesélt arról, hogy testi fogyatékossága egyáltalán nem hátrány neki a pályán.

Lábbal és fejjel is jól bánik a labdával, gólokat szerez a meccseken. Fotó: Németh Ferenc

– A bal oldalról jövő lökéseknél figyelnem kell, de egyébként semmi nem akadályoz a mozgásban – mondta Tímár Dániel, aki a csapat keddi edzésén különösen boldog volt, hiszen az NB I 9. helyén álló együttes egyik tagja, Pölöskey Péter (23) meglátogatta őt.
– Hallottam Dani történetéről és úgy gondolom, olyan fiú, akinek kitartásáról, szorgalmáról mindannyian példát vehetünk – jelentette ki Pölöskey, majd egy aláírt Fradi-zászlót és egy mezt ajándékozott a szurkolónak.

Tímár meghatódott.

– Régóta szerettem volna egy mezt, boldog vagyok, hogy Pölő meglepett – mosolygott az FFC II játékosa, aki reméli, tavasszal kedvenc és saját együttese is az elvárások szerint szerepel a bajnokságban.

P. N. / Blikk