A Nemzeti Sport tavaszváró sorozatában ma a mi csapatunk adta a témát.

Vezetőedzőnkkel készült rövid interjú:
– Mit vár a csapattól? A szurkolók mit várhatnak a Fraditól?
– Amióta idekerültem, igyekeztem elkerülni, hogy felesleges ígérgetésekbe kezdjek, így most sem teszem. Azt a munkát, amelyet elterveztünk, megcsináltuk, összeállt a csapat, amely pályára léphet az első mérkőzésen.

– Amelyen a veretlen listavezető, a DVSC az ellenfél…
– Létezik kellemesebb rivális, de ennek is van jó oldala. A győzelem óriási lendületet adhat, a játékosok tényleg elhiszik, a két és fél hónapos munkának volt értelme, sokkal könnyebb lenne a győzelem után folytatni a munkát. Ha a legjobb magyar csapat ellen tudunk bizonyítani, az óriási önbizalmat kölcsönözhet a folytatáshoz. A rajt mindig különösen fontos, így meg végképp, hogy a Debrecen lesz az ellenfelünk.

– Az Ön edzői karrierjében milyen jelentősége van ennek a tavasznak?
– Ez eddig a legfontosabb. Jó szereplés esetén nyáron meghosszabbíthatják a szerződésemet, és egy kialakult csapattal úgy vághatnánk neki a következő bajnokságnak, hogy az első négy hely valamelyikére odaérhetünk. A koncepciót úgy építettük fel, hogy az ősz végére kialakult az együttesre építkezünk, de a télen szerződtetett fiatal játékosok – Beliczky Gergőre, Busai Attilára és Kulcsár Dávidra gondolok – már a tavasz legelején főszerepet kaphatnak. Az elvégzett munka alapján hiszünk abban, hogy minden adva van a sikeres szerepléshez.

Nyíl véleménye:

A Ferencváros megjárta Törökországot és az USÁ-t, így a felkészülés alatt a csapat nem volt szem előtt, de ahogy hallani lehetett, jó állapotban lesz a Fradi. Az új fiúk közül Kulcsár Dávidot ismerem, a többieknek meg kell szokniuk a klubot körülvevő közeget, aztán majd Détári Lajos megtalálja a helyüket. A csapat gerince az ősz végére kialakult, és azt várom, hogy tovább acélosodjon, lépegessen felfelé a tabellán. A tavasz az építkezés jegyében zajlik, ezeken a meccseken kiderülhet, nyáron esetleg hol kell mindenképpen megerősíteni a csapatot, hogy a dobogóért harcolhasson.

NS