Magabiztos győzelemmel köszöntötték a lányok korábbi bajnokcsapatunk tagjait.

Ferencváros 75–56 BSE
Negyedek: 17–16, 15–13, 20–11, 23–16
Pontok: Tamás 11 (9), Turóczi 11, Kovács 9 (3), Süle 9 (6), Hegedűs 8 (3), Szlimák 8, Russai 6, Barnai 5, Englert 5 (3), Ruják 3 (3)

Nosztalgia hangulat fogadta az előtérben a kilátogató szurkolókat, egy kivetítőn éppen a tizenöt évvel ezelőtti BSE elleni bajnoki döntő ment. A nézőtérről is sok ismerős arcot fedezhettek fel, egykori ferencvárosi klasszisok érkeztek a csarnokba, akiket több ismert személy kísért el, mint például Csiszár Jenő vagy Sztojan Ivkovics. Előbbi Újvári Eszter, utóbbi Béres Tímea férje.

A feldobás után egy szorosnak, izgalmasnak ígérkező találkozó körvonalazódott, fej-fej mellett haladt a két csapat. Lányaink eleinte a sikeres távoli dobásokkal tartották magukat, szerencsére a mai estén remekül céloztunk a vonalon túlról. A nagyszünetre végül három pontos előnyt szereztünk. Ekkor jött az est egyik fénypontja, felvonultak az ünnepeltek, a korábbi Ferencváros és BSE csapata. Érdekesség, hogy ketten jelenleg az ellent erősítik, ugyanis Károlyi Andrea idén a BSE-ben tért vissza a parkettre, míg Rónaszéki Szilvia nálunk utánpótlásedző, tavaly bajnokságot nyert a fiatalokkal.

A pihenő után újra pattoghatott a labda, és a mérkőzés is eldőlt, ugyanis Puskás Artúr tanítványainál történt egy kis rövidzárlat, amit könyörtelenül kihasználtunk, így biztos vezetéshez jutottunk. Ennek köszönhetően vezetőedzőnk a fiataloknak is lehetőséget adhatott, pályára lépett Kovács Bori, majd Barnai Judit és Fejes Fruzsina is. A pontlistán jól látszik, hogy mindenki kivette a részét a sikerből, igazi csapatmunka volt.

Érdekesség, hogy az utolsó perceket már a Zvezda Zvenyigorod játékosai is figyelték, ennek oka az volt, hogy az este folyamán egy edzés keretein belül ismerkednek majd a pályával.

Farkas Sándor röviden értékelt honlapunknak:
– Remek dolog, hogy mindenki pályára léphetett ma. Sajnos kicsit többet hibáztunk, ennek ellenére is magabiztos győzelmet arattunk, ami szintén pozitívum.