Szakmai igazgatónk a Magyar Nemzetnek adott interjút.

Milyen szereplést remélsz a csapattól a tavaszi szezonban? Van megfogalmazott célkitűzés, és amennyiben igen, ez helyezéshez vagy mutatott játékhoz köthető?

Konkrét célkitűzések nincsenek. Ugyanakkor mindenképpen előrelépést várok, ősszel kialakult a csapat gerince, reményeim szerint sikerül még feljebb lépnünk a tabellán. Nehéz most még eldönteni, hogy hányadik hellyel lennénk elégedettek, néhány forduló után fogunk tisztábban látni.

A távozó játékosok közül kit sajnálsz leginkább, az érkezők közül pedig kinek örülsz kiváltképp?

Nem sajnálom egyik távozót sem, átgondoltan hoztuk meg a döntéseket, úgy láttuk, hogy ők azok a játékosok, akikkel nem tudjuk megvalósítani az elképzeléseinket. Az érkezők közül majdnem mindenkit ismerek, figyeltük őket már egy ideje, és biztos vagyok benne, hogy jól fognak szerepelni.

Kulcsár Dávidot miért igazoltátok vissza? A nyáron azért távozott a Vasashoz, mert nem fért be a keretbe. Most már befér?

Az Prukner László döntése volt, én úgy gondolom, hogy a keretben a helye, Fradi-szintű játékosnak tartom. Szeretnénk a Fradit ismét fradista érzelmű és Fradi-nevelésű játékosokkal feltölteni, Dávid is ilyen.

Az éllovas Debrecen elleni tavaszi nyitómeccs meghatározza majd a szezont? Egy esetleges győzelem szárnyakat adhat, egy vereség pedig visszavetheti már a rajtnál a csapatot? 

Természetesen a győzelem mindig előrerepít, bízom benne, hogy a csapat jó eredményt fog elérni szombaton. Feltérképeztük a debrecenieket, ismerjük a játékukat, és készen állunk az összecsapásra.

Kubatov Gábor elnök nemrégiben közölte, hogy ötszázmilliós kiadáscsökkentés lesz a Ferencvárosnál. Vannak ennek már érezhető hatásai?

Ez leginkább a jövő évi költségvetést fogja majd érinteni. Csökkenteni kell a kiadásainkat, ez természetes dolog. De már az idei átigazolási politikánkat is úgy alakítottuk, hogy olyan játékosokkal tárgyaltunk komolyan, akiknek nincsenek teljesíthetetlen követeléseik, de elkötelezettek a Fradi sikeréért. Ezt az utat fogjuk követni a jövőben is.

Az amerikai túráról milyen szájízzel tértetek haza? Maradt benned valami keserűség a nem várt események miatt?

Elmaradt ugyan két meccsünk, de remekül éreztük magunkat, jó pályákon edzettünk, egyáltalán az is örömteli, hogy tudtunk edzeni, amikor idehaza mínusz huszonöt fok volt. Tanultunk belőle, máskor nagyobb körültekintéssel kell szerveznünk, és jobban megnézni, milyen menedzserrel kötünk szerződést.

(MNO – FourFourTwo)