A hétvégén nem csak NB I-es, hanem NB II-es csapatunk is megkezdte a tavaszi menetelését. Lipcsei Péter fiai a több rutinos labdarúgót is felvonultató Sopron otthonába látogattak, és bár egészen a 91. percig 1-0-ra vezettek – gólunkat Abdi lőtte -, végül mégis 1-1-gyel ért véget a találkozó.
– A mérkőzést megelőzően elfogadtam volna ezt az eredményt, mivel a Sopron több NB I-es rutinnal rendelkező játékost is fel tud mutatni – mondta a mai edzést követően klubunk ikonja, NB II-es csapatunk szakvezetője, Lipcsei Péter. – Elég, ha csak Smiljanic, Lazic, vagy éppen a pont tőlünk igazolt Baranyai Tibor nevét mondom. A meccs alapján megérdemeltük volna a győzelmet, de sajnos az utolsó percekben gólt kaptunk, így döntetlen lett a vége. Ezek a koncentrációs gondok már nem először jönnek elő a szezon során, ezeket ki kell javítanunk. Most következik két hazai mérkőzés a Veszprém, illetve a Szigetszentmiklós ellen, ahol minél jobban kell szerepelnünk. Először a veszprémieket fogadjuk, nem lesz egyszerű mérkőzés, mivel az ő csapatukat is rutinos labdarúgók alkotják, de hazai környezetben a győzelemért játszunk majd.

– Ha valaki rápillant a tabellára, akkor láthatja, hogy nagyon jól szerepeltek, a középmezőny élén, a 6. pozícióban áll az FTC II. Mennyivel könnyebb így dolgozni, hogy a kiesés egyáltalán nem fenyegeti a csapatot?
– Természetesen sokkal könnyebb. Az elsődleges cél persze az, hogy ne essen ki a csapat, de én már korábban elmondtam, hogy a gyerekek fejlődése legalább ilyen fontos. Ilyen szempontból nekem mindegy, hogy a hatodik, vagy a tízedik helyen végzünk, a lényeg, hogy minél közelebb kerüljenek a játékosok az élvonalbeli szinthez.

(Fradi.hu)