2006 óta egy valamit szeretne látni minden zöld-fehér fanatikus, aminek az ideje ma eljött.Igaz, még holtversenyben a Siófokkal, de a mai szombathelyi 3-0-ás vereségével, a Vasas lekerült a piros vonal alá az MLSZ adatbankja szerint!

Ebben a fordulóban csak hazai győzelmek születtek, amely sorozat megtörése ránk vár a holnapi pécsi mérkőzésen, hiszen mi is csak 2 pontra vagyunk a piros vonaltól.

Tegnap már lejátszották Pintér Attila visszatérő meccsét, ahol a Győr 4-1-re intézte el a kiesés közelében lévő Siófokot.

Ma Prukner László jelenlegi csapata igyekezett megszerezni első győzelmét, de ismét kudarcot vallott. A Honvéd Ivancsics duplájával nyert a Zalaegerszeg ellen.
A kiesés közelében lévő riválisunk, az Újpest Pakson vendégszerepelt. Ismét egy dupla, ami a lilák vereségét okozta. Szerzője: Hrepka Ádám.
Sajnos mi is kettő pozíciót csúsztunk vissza átmenetileg a Haladás és a Kaposvár győzelmének köszönhetően.
A szombathelyiek eredményét már említettük a Vasas ellen, ahol az Újpestről kölcsönben Angyalföldön szereplő Rubus Tamást kiállította a játékvezető Urbán Flórián csapatából.
A somogyiak Miroslav Grumic duplájával diadalmaskodott a szintén kiesés elől menekülő Lombard Pápa ellen.
A Debrecen veretlenségét ezúttal a Kecskemét próbálta elvenni, de a 15. percben Szakály Péter góljával megszerezték a vezetést a hazaiak. Az első félidő végén Bertus Lajos egyenlített, a második félidő alapján mindenki azt várta, hogy botlik a Debrecen. A 80. percben büntetőtt kapott a Lokomotív, amit Adamo Coulibaly egykori kapusunkba, Németh Gáborba lőtt. Amikor mindenki elkönyvelte a döntetlent, a 92. percben Nagy Zoltán lövése utat talált a kapuba,  amivel a Debrecen bebizonyította, hogy Fortuna istennő idén velük van.  2-1-re nyert a Cívis város csapata.

A forduló eddigi eredményei:
Győri ETO – FGSZ Siófok 4-1
Budapest Honvéd – Zalaegerszeg 2-0
MVM Paks – Újpest 2-0
Haladás-Sopron Bank – Vasas-Híd 3-0
Kaposvári Rákóczi – Lombard Pápa 2-0
Debreceni VSC-Teva – Kecskemét 2-1

Holnap:
Pécsi MFC-Matias – FERENCVÁROS 16 ó
Diósgyőri VTK – Videoton FC 18 ó