Détári Lajos alighanem legszívesebben magát küldte volna pályára.

Nem sikerült győzelmet aratnunk egy olyan ellenfél ellen, aki kapura se lőtt a meccsen. Ez elégedettségre aligha adhat okot, még akkor sem, ha játékunkban voltak biztató elemek. Néhol már-már a ferencvárosi szurkolóknak régen természetesnek tűnő módon szorítottuk be ellenfelünket, a Balog Zoli-Klein páros vezette védelem korlátlan úr volt a saját térfelünkön. Ennek megfelelően végig mezőnyfölényben játszottunk, de mégsem tudtunk élni a lehetőséggel.

Az első félidőben még megvoltak a helyzetek, de Somália brutális lerúgása után bántóan veszélytelenekké váltunk. Felvittük és járattuk a labdát a betömörülő védelem előtt (ez még nem lett volna baj, sőt!), de a kaputól vagy húsz méterre elfogyott a tudomány. Hiányoztak a távoli lövések, amikre, ha nem is sikerülnek, de egy idő után ki kellett volna lépnie a védőknek és elmaradtak a beindulások, kényszerítőzések, a védővonalról meginduló csatárok elé tálalt labdák. Röviden összefoglalva a kreatív játék, mindaz, amit egy vérbeli irányító, mint amilyen Döme volt, álmában felkeltve is megcsinált volna. Lisztes Krisztián pályára lépése némileg javított a helyzeten, de tegnap a kulcsátadások neki sem jöttek össze, bár a második félidő legszebb jelenete így is az ő nevéhez fűződött.

Persze nem mehetünk el szó nélkül a csatárínség mellet sem. Pölöskey küzdése, lelkesedése és alkata akkor érvényesül, ha pontosan érkezik elé vagy a fejére a labda, illetve ha van mellette egy berobbanó csatártárs, akit indíthat. Somália kiesése után sajnos se Kulcsár, se Beliczky nem tudta ezt a feladatot megoldani. Ennek tükrében brazil csatárunk kiesése nagyon komoly problémának tűnik. No és persze hiányzik egy igazi a Dzurják-Wukovics-Kopunovic-Tököli-féle hagyományt továbbvivő igazi lesipuskás. Egy olyan támadó, aki nem csinál feltétlenül nagy kunsztokat csak valahogy mindig ott áll, ahova az ellenfél kapuja előtt pattan a labda és ha már arra jár, akkor a hálóba is helyezi azt. Ezek hiányában csak álom a gólerős Fradi a felállt védelem elleni játékban.

Reklámok