Az alapszakaszt második helyen záró Szeged Hódmezővásárhelyen fogadta a Ferencvárost az ob I negyeddöntőjének első meccsén, mert a BL-negyeddöntő visszavágóján is itt fogadja majd a csapat (a szegedi uszoda nem felel meg az előírásoknak) a Mladost Zagrebet április 18-án.

A szegediek számára a várakozásoknak megfelelően alakult a mai vásárhelyi ráhangolódás a BL-csatára. Vincze Balázs csapata Kiss Csaba és Molnár Tamás egy-egy góljával indította a mérkőzést, melyen egy negyed után 4–2-re vezetett.

A Molnár, Kiss duó a folytatásban is jól muzsikált és a többiek is hozzátették a maguk góljait a szegedi meneteléshez, így két játékrész után már 9–3-at mutatott az eredményjelző. A meccs második felében a Ferencváros is többször eredményes tudott lenni, de a különbség így is nőtt, a Szeged 17–8-ra megnyerte az egyik csapat második sikeréig tartó párharc első felvonását. Folytatás szerdán este 18 órától a fővárosban, a Ferencváros népligeti uszodájában.

OB I, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
A-HÍD-SZEGED BETON–FTC-FISHER KLÍMA 17–8 (4–2, 5–1, 6–4, 2–1)
Hódmezővásárhely, 300 néző. V: Csanádi, Füzesi Zs.

SZEGED: Baksa – Somogyi 2, Hegedűs G., Bálint G., MOLNÁR T. 5, KUNAC 2, KISS CS. 3. Cs.: Molnár D. (kapus), TÖRÖK 2, Younger 1, Kayes 2, Juhász Zs., Varga P., Lehmann. Edző: Vincze Balázs

FTC: Kosztrov – Illés S., ERNYEY 3, Sántavy, Kincses 1, Paján 1, Dolovicz. Cs.: Laboncz (kapus), FRANCSICS 1, Sánta, Manhercz, Szöllősi, SIMON R. 2, Mocsári. Edző: Ambrus Tamás

Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 8/1
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/–
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Sántavy (22. p.), Paján (26. p.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szeged javára

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Tíznapos kemény felkészülés közepette egy lépést tettünk az elődöntő felé vezető úton.
Ambrus Tamás: – A sok sérülés és betegség ellenére helytálltunk. Fiataljaink bátran és jól játszottak, olykori hibáikat a Szeged kíméletlenül kihasználta.

NSO