Egyelőre még nem rúgják ki az Újpest vezetőedzőjét, Zoran Szpisljakot. Pedig a délelőtti menesztések után a szerb elküldése sem lett volna meglepő.

Péteri János, az egyesület kommunikációs munkatársa hétfőn az MTI érdeklődésére elmondta, reggel klubigazgatói megbeszélést tartottak, de ezen nem került szóba az edzőváltás.

“Tulajdonképpen nem történt más, minthogy valóban rossz játékkal, 5-1-re kikaptunk a Debrecentől. Természetesen a vereségről a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet úr is értesült, de Zoran Spisljak menesztéséről nincs szó” – fogalmazott Péteri, aki hozzátette, a vezetőedzőt nagyon megviselte a mutatott játék és a végeredmény, ezért is nem ő, hanem Marc Leliévre másodedző vett részt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

“A szakmai stáb feladata most az, hogy kielemezze a találkozón elkövetett hibákat és kijavítsa azokat a következő összecsapásig” – mondta Péteri.

Az Újpest szombaton a Pécs vendégeként lép pályára a bajnokság 23. fordulójában, jövő szerdán pedig a Magyar Kupa elődöntős párharcának visszavágóján fogadja a Debrecent, amely az első meccsen 2-1-re nyert.

A lila-fehérek idei mérlege egy-egy győzelem és döntetlen, valamint három vereség a bajnokságban, a csapat csak egy ponttal előzi meg a kieső helyen álló Vasast.

Mi hasonló sikereket kívánunk nekik a továbbiakban!

(mti)