Hatalmas ellenfél általi huzavona után, holnap végre lejátszásra kerül az FFC-Voyage Budapest kupa mérkőzés, amire nagyon sok Fradistát vár az FFC vezetősége. 

Holnap a négy közé jutásért játszik csapatunk a Budapest kupában. Iszonyatos tortúra előzte a mérkőzés lekötését. Mint tudjátok múlt héten már le kellett volna játszani a mérkőzést, de több ok miatt is a halasztás mellett döntöttünk. Sajnos nagyon sok csapatunkban a sérült, és rangadó előtt álltunk, ezért úgy döntöttünk, hogy halasztunk egy hetet, hátha felépül addig pár játékos. A másik ok már kacifántosabb. A mérkőzést annak rendje és módja szerint lekötöttük a Népligeti pályára este 7-re, mondhatjuk, hogy a szokásos pályán a szokásos időben szerettünk volna játszani. Itt vívtunk meg két sikeres kupasorozatot nyolc lejátszott mérkőzéssel. Ekkor ért a meglepetés, miszerint eljutott hozzánk a hír, hogy a Voyage SE óvás alatt akar játszani, mivel nincs hitelesítve a pálya világítása. Ez valóban így van, idén nem lett ez megkérve a BLSZ-től, DE mivel a pálya világítása szemmel láthatóan megfelel a követelményeknek (Bp. egyik legnagyobb fényerejű pályája) és amennyiben az ellenfél ehhez hozzájárul, -mint eddig bármelyik csapat, akivel eddig itt játszottunk -, minden további nélkül a meccset lejátszhattuk volna. Kockáztatni nem akartunk, így csapatunk saját kezébe vette a pálya ügyét (óriási köszönet Csókás Krisztiánnak, a Népligeti létesítmény vezetőségének és u15-ös játékosunk Mézes Marcell apukájának) és a tegnapi nap folyamán, háromszori hiánypótlás után délután 16:00-ra megkapta a pálya világításának hitelesítését 2015-ig. Így minden akadály elhárult, hogy holnap 19:00-kor a Népligetben fogadjuk soros ellenfelünket. Csak hittük! Tegnap délután közölte a Voyage, hogy a Népligetben semmiképp nem akarnak pályára lépni, inkább lemondják a meccset. Állítólag félnek (???). Ma reggeli hír, hogy úgy néz ki mégis lesz meccs, mi így készülünk és szeretettel várjuk “sportszerű” ellenfelünket.

 És akkor a meccsről: A Voyage csapata a legjobb nyolc csapat közül egyértelműen a legerősebb gárda. Jelenleg a második helyen áll a BLSZ I-es bajnokságban, mindössze három vereséget szenvedett el a 19 forduló alatt. A harmadik vereségük most hétvégén volt (Unione 1-2). Tavaly a kupa döntőjében találkoztunk velük és emlékezetes meccsen 3.2-re nyertünk. Juhász Gyuri góljára még válaszoltak, de Marci duplája eldöntött mindent, és csak az utolsó percben tudtak szépíteni. Nehéz, szoros meccs volt, most sem számíthatunk másra, előnyünk annyi, hogy a Népligeti “katlanban játszunk” és a kupa ezen szakaszában döntetlennel is mi jutunk tovább.
 Szeretettel várunk mindenkit, tempó FFC!
(ffc2008.hu)
Szurkolótársaink mindenkire számítanak! Támogassuk úgy Katus Istvánékat, mintha a nagy Fradi játszana, és menjünk ki minél többen szurkolni a népligeti Lázár Gyula műfüves pályára! Tudom, nem sokaknak szíve csücske a szurkolói csapat, de az FFC számára ez lesz az év mérkőzése. Most tegyük félre a nézeteltéréseket! Biztassuk őket minél többen a holnap esti mérkőzésen! Hajrá Fradi, Tempó FFC!
FERENCVÁROSI FC – Voyage SE
2012.04.05., 19:00 – Népliget, Lázár Gyula műfüves pálya