Eddig háromszor nyertünk az ilyen akciók után.

A pályán még nem, de a levegőben már szárnyalnak a zöld sasok. A Ferencváros labdarúgói tegnap a tököli repülőtéren hat-hétszáz méter magasan élhették át, milyen is az, ha az ember felülről tekint le a világra.

A Magyar Pilóta Akadémia tanpályáján két Cessna 150, egy Cessna 152 és egy Tecnam P2006T típusú kisrepülő várta a félelmüket legyőző focistákat – a legbátrabb kétségkívül Marko Ranilovic (25) volt, a szlovén kapus szinte még le sem szállt a csapatbuszról, azonnal bepattant az egyik gépbe a pilóta mellé.

– Ez fantasztikus volt
– mosolygott fülig érő szájjal Ranilovic néhány perccel később, a landolás után.

Az FTC középpályása, Kulcsár Dávid (jobbra) biztonságban érezte magát Schneider András pilóta mellett. Fotó: Veres Viktor

Kulcsár Dávid (24), az FTC középpályása is példát mutatott tériszonnyal küzdő társainak.

– Szeretek repülni, így meg sem fordult a fejemben, hogy kihagyjam ezt az alkalmat – mondta Kulcsár. – A pilóta egy pillanatra még a kormányt is átadta volna, de nem akartam kockáztatni a velem tartó társaim biztonságát.

Détári Lajos, a gárda szakmai igazgatója átvette az irányítást a gépen

Détári Lajos (48), a Fradi szakmai igazgatója is az elsők között szállt fel.

– Azért jöttünk, hogy repüljünk – nevetett Détári, aki egy Cessnát próbált ki először, majd a négyszemélyes Tecnammal is repült. A szakember bízik abban, hogy a tabellán jelenleg kilencedik helyen álló együttesének tagjai hét végén a ZTE elleni bajnokin is szárnyalnak.


Batik Bencének (balról), Gárdos Andrásnak, Pölöskey Péternek, Kulcsár Dávidnak, Héctor Moralesnek és Zsivoczky Norbertnek a földről is tetszett a bemutató

– Az ősszel nagy hasznunkra voltak a csapatépítő tréningek, háromszor voltunk ilyen összetartáson és mindegyik után nyertünk. Remélem, most is így lesz.
A repülőnap végén a brazil csatár, Somalia (23) és a középpályás, Rósa Dénes (34) volt a két legboldogabb játékos. Az elméleti teszt kitöltése után ugyanis, mint a legjobbak, kaptak egy jutalomutat, s a pilóták berepültek velük az Albert stadion fölé.

P. N.

forrás: blikk.hu

Reklámok