A szövetség honlapja készített interjút a jégkorong szakosztály elnökségi tagjával, Pap Gáborral.

– Mi hír a Fradi háza táján?
– Hetente három jeges edzésen vesznek részt a keret magyar tagjai. A munka egészen június közepéig tart. Ekkor rövid nyári pihenő következik, majd július harmadik hetében megkezdődik a felkészülés a 2012–2013-as szezonra. Azt tervezzük, hogy az erőnléti felkészítést atlétaedző is segíti.

– Folytatja-e Dobos Tamás?
– A vezetőedzővel hároméves szakmai tervet dolgoztunk ki, ebből az első szezonon vagyunk túl. Még két évig tehát Dobos Tamás irányítja a szakmai munkát.

– S miként értékelték az eddigi munkáját?
– Az elmúlt évek egyhelyben járásához képest mindenképpen előreléptünk. Az OB I-ben negyedik, a MOL Ligában ötödik lett a Ferencváros, a Magyar Kupában pedig a harmadik helyen zártunk a selejtező-csoportban. Kialakult egy lelkes, harcos csapat, amely ráadásul kevesebbe került, mint az a társaság, amelyet elődeinktől megörököltünk.

– Ha már a pénz szóba került. Milyen anyagi mozgásterük lesz az őszől?
– Azon dolgozunk, hogy az eddigieknél professzionálisabb körülmények között működhessen a csapat.

– Számítanak-e ebben az anyaegyesület segítségére?
– Az elődeink felvettek pénzt az FTC-től, mi viszont tavaly szeptember óta egy fillért sem kaptunk. Úgy tűnik azonban, hogy a klub vezetősége nyitott a párbeszédre. Megkerestük Kubatov Gábor elnök urat, s reményeink szerint mielőbb időpontot tudunk egyeztetni a tárgyalásra.

– Nézzük a keretet: mi a helyzet a légiósokkal?
– A külföldiek már hazautaztak, de reményeink szerint nem végleg köszöntek el. Jozef Rackót, Joonas Sivonent, Juhamatti Hietamakit és Pavol Hrajnohát is szeretnénk megtartani, bár utóbbinak a cseh második ligából is van ajánlata.

– Mi lesz a magyarokkal?
– Mivel nálunk nem voltak több évre szóló megállapodások, valamennyi játékossal újra leülünk tárgyalni. Az egyeztetések megkezdődtek, és április végére reményeink szerint kialakul a végleges névsor.

– Van-e, akitől biztosan elköszönnek?
– A legutóbbi szezonban hosszasan sérüléssel bajlódó Hajdú Levente nem marad a Fradiban.

– Örökzöld téma, de az Üllői úti ingatlannal kapcsolatos friss hírek kapcsán újra aktuális a kérdés: szó lehet-e szó végre egy saját hokis otthon megteremtéséről?
– Az első TAO-s igény benyújtásakor a jégpályaépítés még nem volt terítéken, de azóta – többek között szakosztályunk elnöke, Almássy Kornél közbenjárásának köszönhetően – pozitív fordulat történt. Úgy fest, a Népligetben épülhet fel a jégcsarnok, igaz, ehhez előbb a tulajdonjogi és a vagyonkezeléssel kapcsolatos kérdések pontos rendezésére lesz szükség.

icehockey.hu

Reklámok