Pénteken hivatalosan is megnyitotta kapuit a Móra Ferenc Múzeumban az Albert Flórián emlékkiállítás. A megható ceremónián egykori rajongók, barátok, játékostársak és családtagok is tiszteletüket tették, megemlékeztek, és egyben anekdotáztak egyet a pótolhatatlan korábbi Aranylabdás futballistáról, a Császárról, Albert Flóriánról.

A megnyitón egy jó hangulatú beszédet mondott Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

Édesapám Rákosi Gyula és Szűcs Lajos társaságában játszott egy csapatban Albert Flóriánnal, együtt nyerték meg a VVK-t, amit a napjainkban Európa Ligának hívnak – kezdte Orosz Pál. – Együtt lettek bajnokok, és nagyon szép eredményeket értek el. Amikor vége lett a karrierjének, akkor egyszer kézen fogott, és azt mondta: “gyere, kimegyünk az Üllői útra, megmutatom neked a világ egyik legjobb futballistáját, a Császárt”. Kimentünk, ott állt Albert Flórián előttem: “Szevasz kis Orosz, látunk téged itt a pályán?”.

Most már kiderült, hogy nem.

Teltek-múltak az évek, összefutottunk, beszélgettünk, majd amikor egy éve a sors úgy hozta, hogy a Ferencváros vezérigazgatója lettem, akkor Flóri bácsi odajött hozzám, és azt mondta: “Na, látod kis Orosz, csak hazajöttél. Gyere, elmondom neked, hogy mitől megy a villamos”.
Leültünk, és Flóri bácsi elmondta nekem, hogy mitől megy a villamos.

És valószínűleg tudta is, hogy mitől megy a villamos, mert még mindig itt lehetek.

Nagyon hálás vagyok neki, és kijelenthetem, hogy Albert Flórián volt, van és lesz a Ferencváros családjának a feje.
Ő pótolhatatlan, soha senki nem tud a helyére lépni.

Az alábbi videóban Albert Magdolna, Albert Flórián, Szűcs Lajos, valamint Rákosi Gyula beszél az édesapáról, valamint a jó barátról, Albert Flóriánról…

Fradi.hu