Hétfőn, az Üllői úton.

Az Erkölcs, Erő, Egyetértés mozgalom alakulásakor kiemelkedő céljaként határozta meg önmaga részére a ferencvárosi hagyományok ápolását.

Sokunk egykori kedvence, Simon Tibor tíz éve halt értelmetlen, tragikus halált. Aligha kell hangsúlyozni mit is jelentett Tibi nekünk szurkolóknak. Hihetetlen fanatizmusa, küzdőszelleme a 90-es évek Ferencvárosának kultikus alakjává tették. Mozgalmunk tagjai úgy gondolták, hogy halálának 10. évfordulóján méltó módon kívánnak Simi emléke előtt adózni.

A tragédia helyszínén a II. kerületi Lövőház utcában ma csak egy kis tábla jelzi a járdán, hogy mi is történt ama szörnyű éjjelen. “Csak az hal meg, akit elfelejtenek” ? hirdettük anno a lelátó kerítésére kiírva. Erre figyelemmel úgy gondoltuk, hogy a jelen és a jövő Ferencváros szurkolóinak segítené Simi hagyományának ápolását, ha egy emléktábla hirdetné mindenki számára jól látható helyen, ki is volt ő.

Készíttettünk egy fekete 50*70 centiméteres gránit emléktáblát bal oldalán Simi gravírozott arcképével, jobb oldalán nevével, születési és halálozási dátumával, valamint egy mottóval “Életedet és véredet áldoztad a Ferencvárosért”. A táblát eredeti terveink szerint a Mammut bevásárlóközpont falára kívántuk elhelyezni. Ennek érdekében meg is tettük a szükséges lépéseket. Egyeztetést kezdtünk a II. kerületi önkormányzattal, valamint megkerestük a Mammut vezetését is. A hivatalos szervek felé bejelentést tettünk, hogy a tragédia helyszínén a Fradi család, a szurkolói generációk közötti összetartozás és nem utolsósorban a hagyomány- és értékőrzés jegyében egy méltóságteljes megemlékezést tudjunk tartani.

A cél elérése érdekében felvettük a kapcsolatot az FTC vezetésével, akik befolyásukat latba vetve segíteni próbáltak a szükséges engedélyek megszerzésében. Legnagyobb megdöbbenésünkre ? semmibe véve egy halálra vert 16-szoros válogatott labdarúgó emlékét – a napokban a Mammut vezetése elzárkózott annak lehetőségétől, hogy a gránit emléktáblát a bevásárlóközpont falán helyezzük el.

Természetesen nem tettünk le arról, hogy az emléktábla a tragédia helyszínén kerüljön elhelyezésre, mert hiszünk abban, hogy az értelmetlen döntést az illetékesek megváltoztatják. Ha ezt nem teszik meg, akkor kezdeményezni fogjuk a kerületi önkormányzatnál egy emlékoszlop (emlékmű) felállítását az utcában, amelyre méltó módon elhelyezhetjük az emléktáblát, addig ideiglenesen az Albert Stadion újonnan átnevezett Simon Tibor (egykori II-es) szektoránál helyezzük el.

Miként azt írtuk, bízunk benne, hogy egy ilyen tragédiára való méltóságteljes megemlékezés is egy kis lépés a Fradi család, a szurkolói generációk összetartozásának, a hagyomány- és értékőrzés fontosságának hangsúlyozására, ezért minden jó szándékú Fradistát szeretettel hívunk és várunk közös összejövetelünkre, a tábla avatására Simi halálának 10. évfordulóján: 2012. április 23-án, hétfőn 18:30-tól.

Mozgalmunk egy Simon Tibor emlékpólót is készített az emléktábla avatás illetve a 10 éves évforduló időpontjára, amelyek a Kecskemét elleni szombati mérkőzésen az O szektorban, vagy előzetes egyeztetés szerint meccs előtt és után megvásárolhatók 1500 Ft-os egységáron. A pólót megvásárló szurkolótársaink hozzájárulnak az emléktábla elkészítésének költségeihez.

erkolcseroegyetertes.hu