Pölöskey felépült.

A hivatalos honlap élőben közvetít, itt tudjátok követni: Fradi.hu – Élő

A mérkőzést megelőzően

Amint arról beszámoltunk, csapatunk ma délután Szajolon játszott jótékonysági mérkőzést. A találkozóval egy alapítvány létrejöttét támogatjuk, amely a jövőben a tehetséges, de nehéz sorsú ifjú gyermekeknek segít majd. A mieink erős csapattal álltak fel, így a kilátogatók igazán izgalmas találkozóra számíthattak.

A helyiek egyébként roppant kedvesek és figyelmesek, remek hangulat uralkodik a pálya környékén.

Végeredmény, jótékonysági mérkőzés
Szajol-FTC 0-6 (0-2)
Nézőszám: 500

FTC, I. félidő: Gyenes – Kulcsár, Grúz, Klein, Sváb – Otten – Rósa, Hakola, Beliczky – Pölöskey, Simic

FTC, II. félidő: Kunsági – Peszmeg, Vattai, Fülöp, Junior – Zsivoczky, Nyilasi, Vass M. – Lisztes – Pölöske II, Oláh

G.: Simic (2), Oláh, Pölöskei II, Lisztes, Nyilasi

I. félidő

A szajoliak sárga-feketében, a mieink tiszta zöldben léptek pályára. A találkozót a Ferencváros kezdte.

Az első 10 percben végig mi irányítottunk, az ellenfél egy alkalommal tudott eljutni a tizenhatosunkig, akkor a kapu mellé lőttek. A mieink egy Simic-betöréssel és egy Beliczky cselsorozattal veszélyeztettek, de a hazai védők mindkét alkalommal szögletre mentettek.

A folytatásban sorozatban dolgoztuk ki a lehetőségeket. Simic kétszer is ziccerben rontott, míg egy alkalommal Beliczky átemelését csípte el az ellenfél kapusa. A hazaiak is próbálkoznak, egyik meginduló játékosuk a tizenhatoson belülről az oldalhálóba lőtt – Gyenes rajta volt a labdán.
A játék 95 %-ban a Szajol térfelén zajlik.

Össztűz alá vettük a vendéglátók kapuját: Kulcsár, Otten, Pölöskey, majd ismét Kulcsár veszélyeztetett átlövéssel, de a gól még várat magára. Az első félórát egy Grúz-lövés zárta.

A 35. percben Pölöskey gurított középre, Simic pár centivel maradt le a remek labdáról, amely végiggurult a gólvonal előtt.

Az első félidő utolsó negyedórája Simicé volt. Előbb átlövéssel, majd egy fejessel veszélyeztetett, majd a 43. percben 14 méterről, balról védhetetlenül lőtt a hosszú alsó sarokba (0-1).

Alig pár perccel később Simic 13 méterről, középről a bal alsóba lőtt (0-2).

A szünetre kétgólos előnnyel vonulhatott csapatunk.

II. félidő

A szünetben csapatunk teljes sort cserélt.

Jól kezdődött a második félidő: Oláh egy csodálatos átlövéssel 3-0-ra módosította az állást.

A játék a záró 45 perc során is az ellenfél térfelén zajlik. Az utóbbi percekben Junior, valamint Zsivoczky lövései okoztak veszélyt a szajoli kapu előtt.

A 76. percben Pölöskei II lőtt önfeláldozóan a kapuba (0-4), majd nem sokkal később Lisztes pörgetett ziccerben tanárian a hálóba (0-5)!

A mieink egyre magabiztosabbak a kapu előtt, az imént Nyilasi módosította 6-0-ra az állást. Ez egyben a végeredményt is jelentette, Szajol-FTC 0-6.

Vastaps közepette vonultak le a csapatok a pályáról, ami nem is csoda, hiszen ne feledjük, a mérkőzés jó célt szolgált: egy nehéz sorsú gyermekeket támogató alapítvány létrejöttét.