A felháborító jegyár képzés miatt.

Szurkolóink között nagy felháborodást váltott ki az Újpest-Ferencváros NB I-es mérkőzéssel kapcsolatos elsődleges jegyinformációk. Mint ismert, a lila-fehérek 3000 Ft-ban határozták meg a vendégszektorba szóló belépők árát, míg az ezzel azonos kategóriába eső hazai lelátórészbe 900 Ft-ért árusítják a jegyeket. A bennmaradásért küzdő Újpest nézőcsalogató lépése érthető, de megdöbbentő tény: egy Ferencváros-szurkoló akkor is jobban járna, ha megvásárolná a legdrágább hazai belépőt, amely 2500 Ft-ba kerül, mintha a számára kijelölt szektorból szeretné megtekinteni a találkozót…

Ez természetesen nem csak drukkereinkben keltett megütközést, klubunk telefonon egyeztetett dr. Gyarmati Eszterrel, az Újpest klubigazgatóval. Első kérésünk az volt, hogy megkapott 1200 darab vendégjegyet emeljék fel 1500-ra, a másik a belépők árának mérséklése. A lila-fehérek vezetője mindkét kérdésre közönyös, elutasító választ adott.

Ezt követően a Ferencváros levélben kereste meg az MLSZ-t. A szövetség Biztonsági Szabályzatának 4.4-es pontja kimondja: „a vendégszurkolók jegyeinek ára nem haladhatja meg azon jegyárakat, melyet a hazai csapat szurkolói fizetnek a hasonló kategóriájúakért.”

Megkeresésünkre a szövetségből azt a választ kaptuk, hogy kivizsgálják az esetet. Klubunk reményei szerint a diósgyőri és szombathelyi eseteket követően – ahol semmilyen lépést nem tett a szövetség a hasonló szituációban -, ezúttal valóban betartatja a saját szabályzatát. Más esetben a Ferencváros úgy tekinti, hogy ez a szabály mindössze egy látszat gumiszabály, és a jövőben olyan áron árulhatják a klubok a vendégjegyeket, ahogyan kedvük tartja.

Fradi.hu