A rendőrség közleménye.

Tisztelt szurkolók!

A labdarúgó NB 1 hétvégi fordulójában az UTE – FTC labdarúgó mérkőzés május 12.-én 15.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Szusza Ferenc stadionban.

A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú, ezért a Rendőrség több korlátozást fog életbe léptetni.

A klub a sporttörvény 68. §. alapján szervezi a szurkolók utazását a mérkőzésre. Kérjük a tisztelt szurkolókat, hogy 12.00 órától gyülekezzenek a Népligetben, ahonnan 12.30 órakor indul a külön metró Újpest-Városkapu állomásig, ahonnan
rendőri kísérettel gyalogosan közelíthetik meg a szurkolók a stadiont.

Kérjük azokat a szurkolókat, akik gépkocsival kívánnak a mérkőzésre kilátogatni, hogy gépkocsiijaikat a Városkapu állomás XIII. kerületi oldalánál, illetve a közelben lévő TESCO áruház parkolójában hagyják járműveiket, és csatlakozzanak a gyalogos menethez – amely kb. 13.15 órakor indul a Városkapu állomás Volán busz végállomásától – mivel a mérkőzés után minden szurkolót visszakísér a rendőrség a metró állomáshoz, és csak itt lesz lehetőség a szurkolóknak a menetből eltávozni.

Az interneten terjedő híresztelések szerint többen próbálnak a mérkőzésre hamisított belépőjeggyel bejutni. Ezzel kapcsolatban arra szeretnénk a tisztelt szurkolók figyelmét felhívni, hogy a jegy hamisítása, illetve a hamisított jegy felhasználása bűncselekménynek minősül. A stadionba a szurkolók kétszeri ellenőrzésen, és
beléptető rendszeren keresztül tudnak belépni, hamis jegy észlelése esetén annak tulajdonosa ellen minden esetben büntetőeljárást indítunk. Továbbá tájékoztatjuk a szurkolókat, hogy ebben az esetben fennáll annak veszélye, hogy aki belépőjét sokszorosításra átadja, az nem fog a stadionba bejutni, mivel a beléptető rendszer egy ugyan olyan vonalkóddal ellátott jegyet csak egyszer enged be.

Ismételten felhívjuk a tisztelt szurkolók figyelmét, hogy a pirotechnikai eszközök birtoklása szabálysértést valósít meg, így akinél ilyen terméket találunk, azokkal szemben szabálysértési eljárás indul. Az idei jogszabályváltozások után az is szabálysértést követ el, aki arcát a sportrendezvény helyszínén olyan módon takarja el, hogy felismerhetetlenné váljon.

Köszönjük megértésüket, és jó szurkolást, jó mérkőzést kívánunk!

Budapesti Rendőr-főkapitányság