Az MLSZ engedélyezi a lelátói látványelemet a Szurkolói Irodával történt mai egyeztetés után, a vendégjegyárak meg nem lehetnek drágábbak 1400 forintnál.

Az elmúlt időszakban több olyan rendelet látott napvilágot, amelyek kiverték a biztosítékot a szervezett szurkolói csoportoknál. Őket lehet szeretni vagy nem szeretni, de az például tény, hogy idegenbe gyakorlatilag csak ők kísérik el a kedvenceket, ráadásul minden pénzüket a csapatukra költik.

Az elmúlt évek eseményei miatt kellett létrejönnie a Szurkolói Irodának, amely a nevezett csoportok és azok tagjainak érdekeit próbálja érvényesíteni. A szervezet vezetőjét, Őri Márkot, a fehérvári Red Blue Devils nevű csoport oszlopos tagját fogadta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke. Azt nem tudjuk pontosan, hogy a megbeszélésre a szövetség székházában vagy máshol (mondjuk egy Vidi-meccsen) került sor, de a felek több, a szurkolók számára lényeges kérdésben megállapodtak. Erről egyébként vázlatpontokat már közölt részleteket az RBD honlapja.

Pirotechnika alkalmazása

– Az MLSZ vállalja, hogy Szabályzataiban nem tiltja a pirotechnikai eszközök biztonságos, az érvényes jogszabályok betartásával történő használatát mérkőzéseken, illetve az érvényes jogszabályokhoz képest nem alkalmaz szigorúbb szabályozást.

 

Tűzijáték NB I-es meccseken

 

Szurkolói transzparensek (innentől kezdve csak részletekben idézzük a birtokunkba került megállapodás részleteit)

– A drapériák MLSZ által kötelezően előírt engedélyeztetése egyszerűsödik, alapesetben nem kell az engedélyeztetés. Amennyiben a feliratok jogszabályellenesek, eltávolíthatók.

Vendégszurkolók jegyei

– A férőhelyek legalább 10%-a a vendégszurkolóké, nekik a jegyek árai nem lehetnek drágábbak, mint az azonos kategóriájú hazai belépőké, de az 1400 forintot semmi esetre sem haladhatják meg.

TV-közvetítés időpontjai

– A 2012/13-as szezontól a Szurkolói Iroda javaslatát kikéri az MLSZ az általános kezdési időpontokra, illetve a csapatok arányos terhelésére vonatkozóan.

Sajtóakkreditáció

– A szurkolói honlapok is akkreditálhatnak egy-egy személyt a bajnoki meccsekre.

A megállapodás pontjai a következő bajnokságtól lépnek hatályba.

 

(s. z. – NB1.hu)

Reklámok