Szélsőnk értékelte a Viborg elleni mérkőzést.

Csalódottnak tűnsz. Mást vártál a mérkőzéstől?
Több volt ebben a meccsben. Reménykedtem, hogy több góllal tudunk győzni. Sajnos nem így történt. Remélem, a visszavágón jobban megy majd a védekezésünk és a helyzetkihasználásunk is javul a vasárnapi első mérkőzéshez képest.

Úgy tűnt, leblokkoltatok az első tíz percben. Pedig eddig mindig fordítva volt: álomkezdés az ellenfél teljes elbizonytalanításával.
Szerintem mi sem tudjuk erre a magyarázatot. Nagyon rossz volt az első tíz perc. Sajnos ez így sikerült. Lehet, hogy túlpörögtünk az elejét.

Ellenben ahogy visszajöttetek, abban benne volt a szívetek-lelketek.
Hál’ Istennek vissza tudtunk jönni. A védekezésünknek köszönhető. Felkeményedtünk és abból már tudtuk játszani a magunk gyors, lerohanásos játékát.

Szerinted mi az oka, hogy végül egy lett közte?
Bizonyos szakaszokban nem volt megfelelő a védekezésünk és támadásban sem tudtuk kihasználni a helyzeteinket.

Ezek azért olyan hibák, amiken egy hét alatt lehet csiszolni.
Igen. Rajta is leszünk, hogy kijavítsuk. Először saját magunkban kell rendeznünk a mérkőzést, hogy a visszavágóra minden rendben legyen. Vissza kell nézni ezt a találkozót, tisztázni a hibákat, és tanulni belőle.

A dán csapat tagjait elég jól ismered, hiszen legtöbbjükkel két évig együtt játszottál. Ők mennyit adtak ki magukból?
Szerintem azzal nekünk nem kell foglalkozni, hogy ők mit adtak ki magukból. Saját magunkra kell koncentrálnunk.

Tapasztalataid alapján mire számíthattok a viborgi visszavágón?
Biztosan nagyon nehéz lesz, hiszen a dánoknak is ugyanaz a céljuk, mint nekünk, megnyerni a kupát. Szerintem még keményebb mérkőzés vár ránk, de remélem, mi nyerünk.

Dániában milyen az emlegetett „pokoli hangulat”?
Biztosan nem lesz olyan szurkolás, mint itt Magyarországon. Ott egészen más a légkör. Nem tudnak majd a dabasihoz hasonló hangulatot teremteni, de remélem, a mi szurkolóink elkísérnek minket Viborgba, és – ahogy eddig is – plusz egy főként velünk lesznek, és hozzásegítenek minket a kupagyőzelemhez.

Fradi.hu