Szűcs Misi a Dózsa elleni derbikről.

– 175 bajnoki meccs a Fradiban – egyetlen gól. Hogyan emlékszel vissza erre az egyre?
– Azon a meccsen kivételesen a középpályán kaptam szerepet, így sikerült odaérnem a kapu elé. Nem egy 20 méterről megeresztett bombát kell elképzelni, egy nagy kavarodás utáni lecsorgó labdát passzoltam a kapuba jobb belsővel. A gól előtt eléggé gyanús körülmények között tüntették el Lipcsei Petit, így egy pillanatra meg is ijedtem, mikor Vágner László a sípjába fújt, de aztán a tizenegyespont helyett középre mutatott.

– Az a mérkőzés amúgy is emlékezetesre sikeredett, felfokozott hangulat, vitatott büntető ott, elmaradt tizenegyes itt, kiállítások mindkét oldalon. Mondhatjuk, hogy a Derbik prototípusa volt ez a mérkőzés?
– Parázs hangulatú mérkőzés volt, mint minden egyes meccsünk az Újpest ellen. Kiállítások, hatalmas küzdelem, brusztolós gólok – na meg persze fergeteges hangulat. Kicsit közhelyesnek hangozhat, de ezek a Derbik a mi időnkben tényleg a futball ünnepének számítottak. Nagy elvárások voltak mindkét oldalon, rengeteg néző a lelátókon. Nem túlzás, ezekért a meccsekért érdemes futballistának lenni, nekem is ezek voltak a kedvenceim.

– Pályafutásod során jó pár Fradi-Újpest összecsapáson vehettél részt. Összességében pozitívak vagy negatívak az Újpest elleni rangadókról megmaradt emlékeid?
– Mindenképpen pozitívnak mondanám az összképet. Rögtön második kezdőbeli szereplésemkor megkaptam Véber Gyuri őrzését, ez egy feledhetetlen élmény, de említhetném az 1993-as győzelmünket Gregor duplájával és Vanicsek Zoli góljával. Negatívumként talán az 1992-es Szuperkupa-döntőt emelhetném ki, akkor 3-1-re kaptunk ki.

– A hétvégén hazai pályán kaptunk ki a kiesés elől menekülő Pápától. Hogyan látod a csapatot, képesek lehetnek a fiúk túltenni magukat ezen a kudarcon?
– Mikor időm engedi, a helyszínen nézem a Fradi meccseit, így volt ez a hétvégén is. Nincs mit szépíteni rajta, nem játszott túl jól a csapat. Viszont az Újpest sincs jobb formában, de ezen a meccsen a forma számít talán legkevésbé. Szombaton a csapat több tagjával is beszéltem, már akkor is azt mondtam nekik, hogy szerencsés helyzetben vannak, hiszen egy héten belül kijavíthatják ezt a hibát, ha legyőzik az Újpestet. Szóval egy jó lehetőségként kell erre a meccsre tekinteniük, ahol a pokolból a mennybe juthatnak.

– A forma tehát hasonló, valamint mindkét oldalon lesznek hiányzók bőven. Azok közül, akik pályára léphetnek, kik lehetnek a főszereplők egyik, illetve másik oldalon?
– A hazaiaktól két védekező játékost emelnék ki, de nem csak azért, mert a Kabát, Rajczi, Simon trió nem játszhat. Balajcza Szabolcs teljesítménye mindenképpen meghatározó lesz, mint ahogy a védelmet összefogó Liptáké is, reméljük, hogy mindenkettejüknek nehéz dolguk lesz szombaton. A Fradiban szintén kiemelt szerepe lesz a védelemnek, főleg úgy, hogy Balog Zolit kiállították a Pápa ellen. Viszont örülök Grúz visszatérésének, az ő szereplése kellemes meglepetés a számomra, mint ahogy Beliczky Gergőé is, ő adott esetben a meccs kulcsfigurája is lehet.

Fradi.hu