A handball.hu készített interjút átlövőnkkel.

Hogyan emlékszel vissza a Győr elleni bajnokira?
A meccs elején kicsit elhúzott tőlünk az ETO, azután viszont egy csodálatos negyven percet tudtunk játszani ellenük, amire nagyon büszke vagyok. Sajnos a Győrrel ellentétben nekünk elég rövid a kispadunk, így végül ők nyerték a találkozót. Az ETO és a Viborg is olyan csapatok, akik ellen hatvan percen át a maximumot kell nyújtanod. Ebbe három-négy emberünk is belefárad, akiket nem nagyon tudtunk frissíteni. Szerintem ennek ellenére hősiesen álltuk a sarat, innentől pedig már csak rajtunk múlik minden. Ha Viborgban úgy tudunk játszani, mint szerdán a Győr ellen, akkor nagy esélyünk van rá, hogy mi hozzuk haza a kupát.

Mi a titka annak, hogy ezúttal szoros mérkőzést sikerült a Győr ellen játszani?
Azt beszéltük, hogy az a fontos, hogy ne úgy álljunk a mérkőzéshez, hogy kit érdekel a bajnokság, aztán kikapunk huszonöttel, és hazakullogunk, hanem legyen tartásunk. Erőt fog adni a KEK-döntő visszavágójára is, hogy le tudunk játszani három meccset olyan két csapat ellen, akik a világ élvonalához tartoznak.

Mit szóltok ahhoz, hogy a közvélemény az első meccs után több esélyt a a dánoknak, mint Nektek?
Úgy gondolom, hogy bármely nemzetközi döntő esetén ennek az egy gólnak is nagy jelentősége van. Én azért örültem a hazai meccs után annak ellenére, hogy kettős érzéseim voltak, hiszen annak ellenére, hogy buta hibákat követtünk el, azért csak megnyertünk azt a mérkőzést is. Egyáltalán nem félek, mert ha a szerdai produkciónkat nyújtjuk, akkor miénk lehet a kupa. Nem gondolom, hogy a dánok annyival előrébb járnának, hogy annyival nagyobb esélyük lenne, mint nekünk.

Mit tippelsz a BL-döntőre?
Kint voltam az első találkozón, és azt is eléggé hullámzó mérkőzésnek láttam. Az látszott, hogy két kiváló csapatról van szó. A szerbek talán azzal a nyolcezer félmeztelen kis balkán emberkével lesznek előrébb, tehát a hangulat egy kicsit megnyomhatja a Győrt, bár azért itthon is elég komoly a szurkolás. Mindenesetre az a párharc is teljesen nyitott, az a két gól az ETO mellett szól. Remélem, hogy vasárnap mind a két klub ünnepelhet!

handball.hu