A DigiSport vendége volt a Fradi-legenda.

Összefoglaló az NSO-tól:
„Magyar bajnokok nagyon rég voltunk, de az orosz bajnoki címet idén a KEK-sorozatban kivert három orosz ellenfél miatt nyugodtan a nyakunkba akaszthatták volna. Az oroszok BL-csapatai és a Viborg így együtt nehezebb KEK-sikert hozott a tavalyinál” – értékelt Kökény Bea.

Arra a kérdésre, kapnak-e prémiumot a játékosok a KEK-győzelemért, Kökény így válaszolt: „pluszpénz nem jár érte. Nálunk speciális helyzet van, a szerződésekben rögzítettük a prémiumot, amely idén a KEK-beli négy közé jutásért és a bajnoki ezüstért jár.”

A keret változásáról azt mondta, „egy-két ember távozhat, az alapemberek azonban mindannyian maradnak. A végső döntések a jövő héten várhatók. Vérten Orsolya érkezése Győrből nem a vége az igazolásainknak, szeretnénk még egy kis meglepetést szerezni a szurkolóinknak. Egy nagy igazolásunk még lesz. Jövőre tovább emelkedik a költségvetésünk, amely fokozatosan, apránként nő, bár nem tudom, meddig tudjuk fokozni.”

„Nem szálltunk el, úgy számolunk, hogy selejtezőt kell majd játszanunk a BL-ben. Célunk a csoportkörben az első három hely valamelyike. Titkos vágyam jövőre a BL-ben a nyolc közé jutás” – mondta a női kézisek ügyvezetője.

A Dániában tapasztalt fradista nézői rendbontások következményei is szóba kerültek: „nem tudjuk még, kapunk-e büntetést a drukkerek mindenkit félresöprő pályára rohanása miatt. A dán rendezők nem a Fradi-szurkolókra készültek, nem láttak még ilyesfajta lelkesedést, amikor félmeztelen rajongók zúdulnak be, nem tudtak vele mit kezdeni, ezért jöttek a rendőrök könnygázspray-vel. Csak ünnepelni akartak a fradisták, de ezt így a szabályzat sajnos nem engedi”.

A Győr elleni bajnoki döntő esélyeiről az első vesztett meccs alapján Kökény azt gondolja: „mi lepődtünk meg Győrben a legjobban, hogy volt esélyünk az elején, aztán a végén Görbicz világklasszisa elintézett minket. Nehéz kérdés, ki jön ki jobban a két nemzetközi kupadöntőből. Mi felszabadultak vagyunk ugyan, ám aligha tudunk majd annyira koncentrálni már, mint az elmúlt meccseinken, kevesen is vagyunk. Biztosan nem tudunk fejben felkészülni erre a bajnoki döntős második összecsapásra, de akár még ez is kijöhet pozitívan. Ez számunkra »a lesz, ami lesz« kategóriája.”

Kökény Bea az idei sikerek összetevőiről is beszélt: „tavaly óta rutinosabbak lettünk, a meghatározó játékosaink érettebbek, ez a kupagyőzelem fő oka. Beérett az együtt eltöltött másfél év, mióta Zácsik Szandra is csatlakozott a csapathoz. Nehéz megfogalmazni, mi a Fradi-szív, én húsz esztendeje vagyok fradista, én már értem. A lányok némelyike egy-két éve van velünk, kezdenek ráérezni a mi légkörünkre. Döntő fontosságú Elek Gábor edző lelkesedése: ő igazi fradista, én csak tanult fradista vagyok. Őt mindenki elfogadja, a tudása, pedagógiája is nagyon lényeges. Bízom benne, a lehetőségeink meglesznek arra, hogy nagyon sokáig ő üljön a kispadunkon, legalább olyan hosszú ideig, mint korábban Németh András, sőt akár annyit is, mint az édesapja, Elek Gyula.”