A hivatalos honlapon, valamint a Nemzeti Sportban.

A szkennelésért köszönet fakesznek!

„Mindenekelőtt szeretnék gratulálni női kézilabdázóinknak a KEK cím megvédéséhez, fantasztikus teljesítményt nyújtottak az egész szezon során!” Varga Zsolt sportolóként maga is átélt hasonló sikereket, idén befejezte az aktív sport pályafutását, mostantól kizárólag az utánpótlásért fog dolgozni. „Már régóta foglalkozom az utánpótlással, jelenleg a válogatott mellett is dolgozom, hozzám tartozik az 1993-as korosztály. Idén abbahagyom az aktív játékot, és csak az utánpótlásképzéssel szeretnék foglalkozni.”

Varga Zsolt szerint a jövőben olyan képzésre van szükség, melynek segítségével az FTC néhány éven belül újra az élmezőnyben harcolhat a hazai bajnokságban. „Több mint egy hónapja neveztek ki a Fradi vízilabda utánpótlás szakmai igazgatójának. Jelenleg 150 gyerek vízilabdázik nálunk, 7 korosztályos csapatunk van. Szeretnénk ezt a létszámot a közeljövőben tovább növelni. Csapataink többsége a középmezőnyben található a különböző bajnokságokban, a célunk az, hogy 1-2 éven belül az élmezőnyben legyünk minden korosztályban. A tervünk természetesen az, hogy a felnőtt csapatba minél több sajátnevelésű játékost tudjunk adni. Azt szeretnénk elérni, hogy néhány éven belül a Ferencváros adja a legtöbb játékost a válogatottba, mind az utánpótlás csapatokba, mind a felnőtt válogatottba.”

Varga Zsolt véleménye szerint a sikeresség nagyban függ attól, hogy mennyit tudnak edzeni a gyerekek, illetve, hogy a sportolást mennyire tudják össze egyeztetni a tanulással, ezért hoznak létre egy olyan életút programot, ami segíti a fiatal vízipólósokat. „Véleményem szerint az utánpótlásképzést úgy tehetjük sikeresebbé, ha a gyerekek edzéseinek a létszámát meg tudjuk növelni. Ez azért is nehéz kérdés, mert a jelenlegi rendszer magában hordozza annak a lehetőségét, hogy a gyerekek nehezen tudják összehangolni a sportolást és a tanulást, ez a helyzet nem jó sem az iskolának, sem a gyereknek sem pedig a csapatnak. Ezért hoztunk létre egy úgynevezett életút programot, amelybe szeretnénk bevonni különböző iskolákat, ezzel segítve a fiatal sportolókat, hogy könnyebben tudjanak tanulni és sportolni.” Erről az életút programról a fradi.hu-n is hamarosan beszámolunk.

Fradi.hu