Mellette pályára lépett még Kovacsicz Mónika, Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsa is.

Az azerbajdzsáni Európa-bajnoki selejtezőre utazó nemzeti csapat által kiszemelt járatot törölték kedd este, így a lányok több mint hat órát az isztambuli Kemal Atatürk nemzetközi repülőtéren töltöttek, és hajnali fél kettőre érkeztek meg Bakuba. Az események fényében természetesen nem lehetett friss, erőtől duzzadó játékot várni a magyar csapattól, ám a mieink végül magabiztosan győztek.

Bő tíz perc után két góllal vezetett Karl Erik Böhn csapata, amely a szünetre ötre növelte az előnyét (14–9). A második félidő is hasonlóan alakult az elsőhöz: a lassabb kezdés után a végére megnőtt a különbség, és a mieink végül 34–24-re nyertek.

Ez volt a magyar válogatott negyedik sikere a csoportban, és amennyiben a németek este – a papírformának megfelelően – legyőzik a fehéroroszokat vagy pontot szereznek ellenük, hivatalosan is Eb-résztvevőnek tekinthetők.

NŐI KÉZILABDA EB-SELEJTEZŐ, 1. CSOPORT, 5. FORDULÓ
AZERBAJDZSÁN–MAGYARORSZÁG 24–34 (9–14)
Baku, 300 néző. Vezette: Pandzics, Satoridzija (bosnyákok)

AZERBAJDZSÁN: Salamakha, Jafarova (kapusok) – Abasova 1, Aliyeva 2, Deryabina, Gasimova 3, Khametova 4, Lukyanenko 4, Mammadova 1, Nasradinova, Nazarova, Peche 1, Pogonina, Shulindina 2, Tankaskaya 2, Yusibova 4. Szövetségi kapitány: Rafiga Shabanova

MAGYARORSZÁG: Herr O., Kiss É. (kapusok) – Bulath 2, Cifra 8, Görbicz 6, Kovacsicz 3, Kovacsics 2, Orbán 2, Rédei-Soós 2, Szekeres 1, Szucsánszki 1, Tomori 7, Vincze. Szövetségi kapitány: Karl Erik Böhn.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/–, ill. 6/5

NSO