Az idei közgyűlést megelőző pénzügyi évben még veszteséges volt a klub, de a bevételek jelentősen növekedtek. A közgyűlésen tett bejelentésekkel kapcsolatos minisorozatunk utolsó része

A Ferencvárosi Torna Club vesztesége százkétmillió forint volt, ebből nyolcvanegy az alaptevékenységből, huszonkettő vállalkozásból származik. A futballt leszámítva az összes szakosztály összköltségvetése mintegy egymilliárd forint. Maga klub 500 millió forintot költött, míg a bevételei 402 milliót tettek ki, innen a veszteség. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a bevételek 2010-ben csak 142 milliót tettek ki, azaz 183%-kal nőttek).

A Ferencvárosnak 25 gazdasági egysége van, ebből 1 végrehajtás alatt, kettő pedig szüneteltetve van (a jégkorong és vízilabda korábbi kft-éi), míg négy új társaság jött létre: a Fradiváros, a Waterpolo, az Icehockey és az Icehockey utánpótlás.

A Társasági adó bevételek a futballt (237 millió forint) nem számolva a szakosztályoknál 312 millió forintot tettek ki (23 millió kosárlabda, 93 millió vízilabda, 61 millió jégkorong, 135 millió kézilabda). Azaz mindennel, focival együtt 549 millió forint.

Fontos feladat lesz a következőkben biztosítani, hogy az egyesületi tagok fizessék a tagdíjukat a tagdíjfizetési morál igen alacsony, az 1088 egyesületi tagból 101 fizetett…

A tervek szerint 2012-ben már eléri az FTC a nullszaldót, ehhez új szponzorokat kívánnak találni, s az alapítványi hátteret a Fradi úgy alakítja át, hogy csak egy, a két éve alapult Albert-alapítvány működjön a klubnál, ez veszi át a szakosztályok alapítványaitól a feladatokat. Ez azonban nem rövid és egyszerű feladat, mintegy öt évet vehet igénybe.

Fontos még a múlt ápolása, ebben számítanak a baráti körre, a Fradival együttműködő (VIII, IX., X., XVIII. XX. )kerületek iskoláival szorosabb együttműködésre és egy, év végi, az ünnepek közé tervezett Albert-estélyre, amelyen a Fradi kiemelkedő alakjait díjaznák.

Reklámok