Folytatódnak a tárgyalások.

A válogatott labdarúgó esetében aligha kérdés, ha felhagyna a légiós élettel, melyik magyar együttesbe igazolna. A jelenleg a Sturm Graz együttesében futballozó Szabics 17 évesen, a Fradi játékosaként mutatkozott be az NB I-ben, 1998. szeptember 12-én a DVSC ellen 2-0-ra megnyert találkozón. Huszonnégy bajnoki mérkőzésen tizenkét gólt szerzett, tehetségére felfigyelt a Bajnokok Ligájában szereplő Sturm, s egy évvel később már az osztrákokkal a BL-ben szerepelt. Szabics az évek során játszott a német VfB Stuttgartban, a Kölnben, a Mainzban és az Augsburgban, két évvel ezelőtt pedig visszatért Grazba, azt viszont sosem feledte, hogy honnan indult.
Ha Szabics hazatér a graziaktól, szinte biztos, hogy korábbi csapatát, a Fradit választja

– A Fradinál nőttem fel, ez a klub különleges helyet foglal a szívemben
– mondta tavaly egy osztrák lapnak Szabics, aki tegnapi megkeresésünkre azt válaszolta, hogy egyelőre a mai, írek elleni barátságos találkozóval foglalkozik.

A labdarúgó tavaszi szezonja nem sikerült olyan jól, a Sturm is csak ötödik lett a bajnokságban, távozott az elnök és az edző is a csapattól. Nem lenne meglepő, ha esetleg Szabics is elhagyná a graziakat.

– Valóban történt egy beszélgetés a klub és Szabics Imre között –
nyilatkozta Orosz Pál (44), az FTC Labdarúgó Zrt vezérigazgatója. – A játékos jelenleg a labdarúgó-válogatottal készül, így abban maradtunk, hogy az írek elleni barátságos mérkőzés után ülünk le újból tárgyalni.

Szabicsot még egy éves szerződés köti az osztrákokhoz. Az FTC még nem tudja, hogy milyen feltételekkel szerződetheti a futballistát. A hírek szerint viszont a paksi Böde Dániellel (25) és a Kecskeméti TE volt játékosával, Alekszandr Alempijeviccsel (23) megegyezett az FTC.

forrás: blikk.hu

Reklámok