A lila-fehér lányok bizonyultak jobbnak a mai napon.

A női élvonal rájátszásának alsó házában ma délután a Ferencváros az Újpestet fogadta az Albert Flórián Stadion centerpályáján.

A találkozó sajnos nem indult jól a mieink számára: egy védelmi megingást követően a vendégek ziccerbe kerültek és éltek a lehetőséggel (0-1). A gólt követően a lila-fehérek egészen a szünetig még csak helyzetbe sem kerültek, míg a mieink két nagy ziccert is kidolgoztak, ám Mosdóczi mindkét alkalommal a kapusba lőtte a labdát.

Ezen kívül még három veszélyes lövéssel okoztunk zavart az ellenfél kapuja előtt: Beke szabadrúgásból, Kovács Szilvia átlövésből, míg Csiszár ugyancsak szabadrúgásból tüzelt.

A félidő hajrájában még Csiszár és Solymos előtt is adódott egy-egy lehetőség, de mivel ezek is kimaradtak, így 1-0-s újpesti előnnyel vonultak a csapatok a szünetre.

A második félidő elején egy távoli lövésből újabb gólt lőtt az Újpest (0-2). Ezt követően a mérkőzésre kilátogató nézők is kiengedték hangjukat, így igazi derbi-hangulatban folytatódott a mérkőzés.

A hátralevő időszakban hiába játszottunk végig fölényben, és lőttük körbe az Újpest kapuját, gólt nem sikerült elérnünk. A helyzetek alapján a mai mérkőzést több góllal kellett volna nyernie lányainknak, de sajnos végül 2-0-s vereséget szenvedtek.

Hiába fájó a vereség, a pályán mutatott küzdeni tudás, az akarat miatt azt lehetett mondani: így ki lehet kapni.

FTC-Újpest 0-2
FTC: Kocsa – Urbán, Tóth B., Harsányi, Kovács Sz. (Kovács Zs.) – Zeller, Csiszár, Beke, Varga Sz. (Gáspár), Mosdóczi – Solymos (Vachter)
Újpest: Gálik – Szabó I., Durkó, Nagy Sz., Barsi – Olasz (Dencz), Molnár T., Dohány, Nagy B. – Külüs, Bura

Fradi.hu