A távozásával kapcsolatos információk még nem jutottak el az előző szezonbeli házi gólkirályunkhoz.

Sok új arccal találkozhatott az ember a Ferencváros pénteki edzésén, de azért az ismerős „fizimiskákból” mégiscsak több akadt a pályán. Így nem meglepő, hogy a felhúzta az edzőszerelést Pölöskey Péter, a Fradi csatára is.

 

A délelőtti tréning egymás közti játékán jól mozgott a robosztus csatár, társai többször dicsérték, biztatták. A „Bravó, Pölő!” volt az, ami a csapattagok száját leggyakrabban elhagyta. Látszott a támadón, élvezi a játékot, ha kellett, kiszolgálta a társakat, ha úgy adódott, olykor a védekezésből is kivette a részét. Tavaly öt találatával a csapat házi gólkirálya lett a brazil Somaliát megelőzve.

 

A támadóval beszélgettünk, aki az edzés után egy ideig a orvosok, gyúrók kezei között töltött bő félórát.

 

– Ismét a térdeddel akadtak gondok?

– Sajnos igen, kicsit begyulladt, és folyamatosan foglalkozni kell vele, hogy jó állapotba kerüljön, de úgy hiszem, nincs olyan sportoló, akinek ne sajogna valamije. Maga a sérülés a terhelések és a kemény pálya miatt tér időnként vissza, de megakadályozni nem fog abban, hogy minden edzésen ott legyek és dolgozzak.

Pölöskey Péter nyilatkozik

– Hogy telt a felkészülés első két napja?

– Megterhelő volt a csütörtöki nap, illetve a ma (pénteken – szerk.) délelőtti edzésen is jó iramú tréningen, játékon vagyunk túl. Úgy érzem, megfelelő erőállapotban leszünk a végére. Az első nap fizikai felmérésén, a gyorsasági teszteken többnyire benne voltam a legjobb ötben, olykor az első háromban is, illetve az ingateszten 2100 méter futottam, ott a legjobb teljesítmény 2300 méter volt. Nagyjából elégedett lehetek magammal.

 

– A közös játék során volt rá lehetőséged, hogy egy csapatban legyél az új igazolásokkal. Milyen benyomás szereztél róluk?

– Úgy érzem, remek kis társaság jött össze, és akik érkeztek, egytől egyig erősítést jelentek a Ferencváros számára. Ilyen rövid idő alatt azonban még csak benyomásaink vannak egymásról.

 

– Lehetett arról, hallani, hogy távozol a csapattól. Ez csak pletyka, vagy van valami valóságalapja?

– Nem hallottam róla, de csak akkor lehet erről szó, ha kivásárolnak a szerződésemből. Én úgy készülök, hogy a Fradiban kezdem az új idényt, és szeretném gólokkal bizonyítani, hogy itt a helyem.

 

– Ha már említed a gólokat, az ötnél azért gondolom, te is többet vársz magadtól.

– Ez így van. Az, hogy ilyen eredménnyel lettem házi gólkirály, mindent elmond a tavalyi teljesítményünkről. A rossz kezdés után, úgy érzem, volt egy olyan periódusa a csapatnak, ami reményt adhat a következő szezonra. Ha az első meccseken jó teljesítménnyel rukkolunk ki, és győztesen hagyjuk el a pályát, akkor másról is beszélhetünk, mint a középmezőny.

 

– Kubatov Gábor a bajnoki címet tűzte ki célul, szó sincs átlagos elvárásokról.

– Természetesen mindenki nagyot szeretne alkotni, de azért legyünk óvatosak. Úgy érzem, hogy jó irányba haladunk, és mint már említettem: az első pár forduló nagyon fontos lesz számunkra.

 

(Sz. L. – NB1.hu)

Reklámok