Kedd délelőtt 11 órakor sorsolnak a bécsi EHF központban.

A 2012/2013. évi Bajnokok Ligája kiírásban ismét érdekelt a Ferencváros.

A bécsi sorsoláson az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát Kökény Beatrix ügyvezető, Hemela Zsolt szakosztályvezető és Pordán Andrea nemzetközi kapcsolattartó képviseli majd.

Legutóbb a 2009/2010-es szezonban játszott BL-selejtezőt Elek Gábor csapata. Akkor nem volt szerencséje a sorsolással a zöld-fehéreknek, hiszen egy csoportba került az Anja Andersen vezette, sztárjátékosokat felvonultató dán FCK Handbold együttesével.

Az akkori Ferencvárosból Szucsánszki Zita és Dajka Bettina voltak tagja a jelenlegi játékoskeretnek.

A sorsolás menetéről bővebben korábbi cikkünkben olvashatnak.

A BL-sorsolásról Kökény Beatrix ügyvezetőt kérdeztük.

Melyik eset lenne a legszerencsésebb a keddi sorsoláson?
– Nem igazán tudom, mert a selejtezőcsoportos meccsek egy hétvége alatt lemennének, az oda-visszavágó pedig elvileg két hétvégét jelentene, amit a sűrű hazai és nemzetközi versenynaptár miatt bonyolult lenne megoldani.

Egy négyes torna esetén viszont nagyon erős csoport is kialakulhat.
– Nehéz bármit is mondani még erről. A második kalapos Rosztov meggyengült. A negyedik kalapos macedón Metalurg megerősödött. Tavalyhoz képest változtak az erőviszonyok, amit most még nem tudunk felmérni. Mi sem tudjuk még pontosan, hogy a csapatunkból ki lesz hadra fogható szeptemberben.

De azért a Fradi is nagyon jó, összeszokott csapat. Ez alapján egy esetleges halálcsoportban sem lenne esélytelen.
– Igen, én is így gondolom. Bízom a csapatban. Ha szerencsénk lesz a felkészüléssel, bármi lehetséges. Remélem, hogy a sérültjeink közül többen bevethetők lesznek. A nyári alapozás folyamán derül majd ki, hogy a szeptemberi hétvégén ki lesz hadra fogható.

Fradi.hu

Reklámok