Szurkolóink szállították, megnyerték a győri tornát.

Eredmények:
Csoport – Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda 17:11 Red-Blue Panthers Vác
Csoport – Kitartó Kutyák 14:25 Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda
Csoport – Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda 29:14 BKU/WJ

Elődöntő – Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda 16:15 Green Danger
Döntő – Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda 17:8 Szegedi Kézilabda FanClub

A torna végeredménye:
1. Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda
2. Szegedi Kézilabda FanClub
3. Green Danger
4. Kitartó Kutyák Szeged
5. Magico Ultras Mezőkövesd
6. Red-Blue Panthers Vác
7. BKU/WJ
8. Váci Szurkolók

A torna legjobb játékosa: Németh Gábor Ferencvárosi SzuCsa Kézilabda
A torna legjobb kapusa: Bába Ferenc Szegedi Kézilabda FanClub
A torna gólkirálya:Hegedűs József Red-Blue Panthers Vác

A szombati napot Cseszregi Bence és Szakatics Alajos játékvezetése mellett a Ferencváros SzuCsa Kézilabda és a Red-Blue Panthers Vác kezdte. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de az utolsó percben lőtt két góllal előnyt szerzett a zöld-fehér csapat. A második játékrészben a több cserével rendelkező Fradi jól használta ki helyzeteit, így magabiztosan nyerte a találkozót (17-11).

A második kör Szalay Zoltán és Szalay Zoltánné játékvezetők közreműködésével kezdődött. Az első körben győztes Kitartó Kutyák és a Ferencváros csapott össze. A népligetiek gyorsan előnyt szereztek, majd a két csapat közti különbséget fokozatosan növelni tudták. A szegediek ellentámadásai cak ritkán végződtek góllal, a szünetre hat góllal vezetett a Fradi. Négyperces gólcsend után felváltva estek a találatok. A biztos vezetés tudatában a zöld-fehérek egyre több, eddig a kispadon pihenő játékosukat küldték pályára, de a sokszor pontatlan, körülményes Tisza-parti támadások miatt előnyük így sem csökkent, a végén tizenegy góllal győztek (25-14), bejutottak az elődöntőbe.

Az “A” csoport utolsó mérkőzésén a már csoportelső FTC a már biztos negyedik BKU ellen lépett pályára. Az első gól a második percben született, ezzel szerzett vezetést az FTC. A BKU több ziccert is elpuskázott, így nem sikerült egyenlítenie. Az első győri gól a kilencedik percben emberelőnyből született. A népligetiek fokozatosan növelték előnyüket és a félidő végére magabiztos, tizenkétgólos előnyt szereztek. A második játékrész elején egy kicsit felzárkózott a BKU, de a holnapi küzdelmekre tartalékoló FTC vezetését semmi nem veszélyeztette. A találkozó hátralévő részében voltak BKU fellángolások, de a mérkőzést simán nyerte az FTC és veretlenül nyerte az “A” jelű csoportot.

Az első elődöntőn az FTC és a Green Danger csapott össze. A mérkőzés elején tapogatózó játék volt a pályán, mindkét kapu előtt maradtak ki helyzetek. Az elsö gól az ötödik percben született, FTC szerzett vezetést, de az ellentámadás végén egyenlített a GD. A hazai zöld-fehérek sok hibával játszottak, a félidő közepére két góllal meglépett az FTC. Négy perccel a pihenő előtt büntetőből növelte előnyét a fővárosi csapat. A GD egy alulról elengedett átlövésgóllal szépített. A félidő végére egy gólra felzárkózott a hazai csapat. A második félidő első gólja a negyedik percben született, ezzel egyenlített a Green Danger, ráadásul a következő támadásból a vezetést is megszerezte. Emberelőnyből már két gól a győri előny. A félidő közepén 13-13 állt az eredményjelzőn. Büntetőből ismét az FTC-nél volt az előny, de a hazaiak egyenlítettek. Négy perc volt vissza, még mindig nem dőlt el semmi. Két perc sem volt vissza, mikor a népligetiek emberhátrányból vezetést szereztek, a másik oldalon ziccer maradt ki. 12 ásodperccel a vége előtt hármas emberelőnybe került a GD. A szélről kimaradt a ziccer, így az FTC egy góllal (16-15) megnyerte az elődöntőt. Az FTC döntős, a Green Danger a bronzért játszik.

A döntőben a két csoportgyőztes találkozott egymással. Az FTC az ötödik percben már két góllal vezetett. Háromgólos zöld-fehér vezetésnél időt kértek a szegediek, de ennek eredménye csak percek múlva látszódott, 5-0 után tudott szépíteni az SzKFC. A félidő közepén egy gólra felzárkózott a Szeged, de az FTC az időkérését követően ismét három góllal meglépett. A második félidő kihagyott szegedi helyzettel és zöld-fehér góllal kezdődött. A szegediek “bentragadtak az ölözőben”, az FTC a hetedik percben már nyolc góllal vezetett. Kimaradt szegedi büntetőt követően növelte előnyét a fővárosi csapat, A sárgák csak a kilencedik percben lőtték első góljukat a félidőben, addig már hatot kaptak. Öt perccel a vége előtt le meg a “közte tíz”. Az utolsó percekben a zöld-fehérek tartották előnyüket, a végén kilenc góllal győztek.

Az eredmények és tudósítások a Győri ETO KSZE honlapjáról származnak.