Hosszabbítás után győztek a lányok, így harmadik helyen végzett a magyar válogatott a csehországi junior világbajnokságon.

A bronzmeccs kiegyenlítetten alakult, és bár Róth Kálmán együttese négygólos hátrányban is volt az első félidőben, a szünetben 11–8-ra ment. A folytatásban Klivinyiék sokáig őrizték az előnyüket, de a hajrához érve a szerbek fordítani tudtak. Az utolsó perceket 20–19-es hátrányban kezdtük, és bár több lehetőséget is elszalasztottunk az egalizálásra, végül sikerült az egyenlítés. A végén mindkét válogatott támadhatott még a győztes gólért, de az eredmény már nem változott, jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

Ebben a periódusban kétszer is a szerbek jutottak előnyhöz, de öt perc elteltével már a magyarok mentek 24–22-re. A lélektani fölénybe kerülő válogatottunk sikerét ekkor már nem fenyegette veszély, a hosszabbítás lefújásakor 26–24-et mutatott az eredményjelző. A Róth-csapatban hárman is öt góllal zártak, míg a legjobbnak a kapust, Pásztor Bettinát látták. A szerbeknél a hét találatig jutó Ivana Popovics bizonyult tarthatatlanak.

Jöhetett a megérdemelt körtánc a magyar szurkolók előtt, a lányok bronzéremmel térhetnek haza a vb-ről.

NSO

Reklámok