Lipcsei Péter eddig 11 próbajátékost nézett meg, és az NB II-es csapattal az első felkészülési mérkőzésre készül.

A Lipcsei Péter vezette NB II-es csapat már bő egy hete megkezdte a felkészülést a 2012/2013-as nyitányra. A játékosok napi két edzéssel, délelőtt „lépcsőzéssel” és erőnléti edzéssel, délután labdás gyakorlatokkal és játékkal készülnek az augusztus 18-án rajtoló szezonra.

– Az elmúlt héten több felmérést is végeztünk, nagyon kemény napokon vannak túl a játékosok. Két edzés volt naponta, délelőtt az erőnléten, délután a technikán, az ügyességen volt a hangsúly – vázolta fel Lipcsei Péter.

A szakvezető több próbajátékost, illetve néhány, az U19-es korosztályból kiöregedett labdarúgót is kipróbált az elmúlt héten.

– Tizenegy próbajátékost néztem meg a felkészülés eddigi szakaszában, akik közül senkit nem tartottunk meg, ugyanis azt az elvet vallom, hogy gyengébb, vagy ugyanolyan képességű labdarúgókra nincs szükség. A keretünk így sem gyenge, és szívesebben dolgozom azokkal, akikkel már hosszabb ideje foglalkozok. Az U19-ből is kipróbáltam néhány játékost, ők velünk készülnek, és akik élni tudnak a lehetőséggel, megragadhatnak a csapatban. Jelenleg egy ’94-es korosztályú játékos keltette fel a figyelmemet, neki már szóltam, hogy szívesen látom az edzéseimen.

A csapat a héten két edzőmérkőzést is játszik. Holnap az NB I-es csapattól nemrég 5-1-es vereséget szenvedő Soroksár ellen lépnek pályára, szombaton pedig Szarvasra látogatnak.

– Nem fogom nézni az eredményt egyik találkozón sem – szögezte le a szakvezető. – A felkészülés elején járunk, a játékosok pedig nagyon fáradtak. Huszonkét labdarúgóval tervezem lejátszani mindkét meccset, amelyen minden játékos negyvenöt percet fog játszani. Ezek a mérkőzések képet adnak arról, hogy kire számíthatok, így segítséget nyújtanak a keretszűkítésnél.

(Fradi.hu)

Reklámok