A Fair Beton Kft. döntött úgy, hogy segíti a fiatalokat.

Múlt héten újabb vállalattal bővült az utánpótlást szponzorálók köre. A Fair Beton Kft képviseletében Karai Judit, Némethné Karai Gabriella, Németh Attila és Németh Roland voltak jelen.

„A Fair Beton Kft. 1995-ben indult egyéni vállalkozásként. Az elmúlt néhány év alatt sikerült felfejleszteni a céget betonszállító járműparkra. A fő profilunk eredetileg mixer betonszállítás volt. Menet közben kapcsolódó szolgáltatásként jött képbe a betonkereskedelem. Most kissé átalakítottuk a cégstruktúrát, vagyis jelenleg 50 %-ban fuvarozással 50%-ban betonkereskedelemmel foglalkozunk.” – kezdték a bemutatkozást a tulajdonosok. A ferencvárosi kézilabdával körülbelül fél évvel ezelőtt ismerkedtek meg Schill-Bene Lilla utánpótlásedző jóvoltából. „Az ő lelkesedése fertőzött meg minket. Ahhoz, hogy eredmények legyenek, minden sportágban meghatározó az utánpótlás fejlődése, hiszen ők hozzák majd a jövő eredményeit. A sikeres klubok azért teljesítenek jól, mert kiemelkedő az utánpótlásuk.”

Egy együttműködés létrejöttekor mindkét fél sikert vár el az új kapcsolattól, ami a szakosztály részéről jó eredményekben, a cég szemszögéből pedig új kapcsolatokban mutatkozik meg. „A mi szakmánkban a reklám nincs annyira elterjedve, hiszen egy jó cég hírneve szájról szájra terjed. Fő megrendelőink nagyon régi kapcsolatokból származnak, és alapvetően a megbízhatóság alapján működnek, ami viszont kevésnek tűnik a jelenlegi gazdasági helyzetben. Tágítani kell a kört, hogy újabb kapcsolatok jöhessenek létre. Az együttműködés reklámértékét szeretnénk kiaknázni, de ez még új terep számunkra. Még sosem próbáltuk ezelőtt. Meglátjuk, mi alakul belőle.”

A beszélgetés során az is kiderült, a vállalat vezetői régóta ferencvárosi szimpatizánsok. „Mindig is fradisták voltunk. A ’80-as években gyakran jártunk focimérkőzésekre. A Ferencváros volt mindig a favorit klub.” Persze a kézilabda nagy eredményei és a sportággal való barátság is jó emlékeket ébreszt. „A vízilabda mellett a kézilabda a másik sikeres látványsport. Ferencvárosi szinten ennek a labdajátéknak óriási múltja van, amely sikereket és értékeket hordoz magában. Kökény Bea és csapattársai játékát nem lehet elfelejteni, akár a válogatottat, akár a klubot nézzük.”

Amikor a szponzorok az utánpótlás támogatása mellett döntenek, nem csupán üzleti szempontokat vesznek figyelembe. „Tudjuk, látjuk, hogy a gyerekek jó helyen vannak, ha itt sportolnak. Olyan edzők foglalkoznak velük, akik emberileg is odafigyelnek rájuk, ami biztosan a későbbi életükre is kihat majd. Nem csupán az élsport a lényeg, hiszen nem feltétlenül az a cél, hogy mindenki válogatottságig vigye. Ha valaki csak tizennyolc éves koráig sportol, akkor is pozitív életutat mutat neki ez a közeg.”

Fradi.hu