Szöul olimpiai bajnoka, Sike András érmet vár tanítványától.

– Mennyire elégedett a felkészüléssel?
– Szerencsére csak egy kisebb sérülés zavarta meg a felkészülés programját, akkor Petinek egy hetet kellett kihagynia – mondta Sike. – Szerencsére más probléma nem volt, amit előre elterveztünk azt végig tudtuk csinálni. Peti jó állapotban van, remélhetőleg ez majd a meccsek közben is kijön majd.

– Fizikailag tehát minden rendben. Mentálisan sem lesz gond?
– Minden azon fog múlni, hogy hogyan tudja elviselni az olimpiával járó terhet, tétet. Nagyon remélem, hogy nem lesz ilyen gondunk. Négy éve már szinte megnyerte a bronzot, de egy buta hiba miatt mégis lemaradt róla. Azóta érettebb, tapasztaltabb lett, remélem, hogy még egyszer ilyen hibát nem követ el. Bízom abban, hogy érmes tud lenni, de mindketten tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz.

– Milyen a mezőny?
– Mindenkit ismerünk. Kielemeztük, hogy melyik ellenfélnél mire kell odafigyelni, hogyan lehet megverni. Nagy meglepetés egészen biztosan nem ér bennünket. Tizenkilencen vannak a mezőnyben, ebből hat-nyolc fő dobogóesélyes. Köztük van Peti is. A pillanatnyi forma, idegállapot dönti majd el, hogy ki győz. Egyébként Peti ebből a mezőnyből már mindenkit megvert, de akadnak körbeverések, hol ő, hol más győz. Az a cél, hogy most az összes meccset ő nyerje meg.

– Ön személyesen hányadik olimpiájára készül?
– Versenyzőként Szöulban és Barcelonában szerepeltem. Edzőként a londoni a második olimpiám, amelyben érdekelt vagyok, négy évvel korábban, Pekingben Bácsi Peti mellett Fodor Zoli volt kint versenyzőim közül.

– Olimpiai bajnokként hogyan várja a saját visszatérését a játékokra?
– A televízióban megnéztem a megnyitót, figyelem a versenyeket, természetesen előjönnek a régi emlékek, az embert megcsapja egy picit az olimpia hangulata. De van bennem egy kis tehetetlen érzés is. Amit tudtam, azt már átadtam Petinek, a meccseket most már neki kell megnyerni. Hiszek abban, hogy képes győzni.

Fradi.hu

Reklámok