Egyvalakinek biztosan pikáns lesz a mai, PMFC – Ferencváros labdarúgó-mérkőzés, hiszen Mucha József annak idején a Fradiból lett válogatott, most viszont a pécsieknek térképezi fel az ellenfeleket, keres tehetséges futballistákat.

Bár örökrangadónak nem nevezhetjük a Pécs és a Fradi összecsapásait, azért szép múltra tekint vissza a két együttes párharca. Szombaton 89. alkalommal találkozik bajnoki mérkőzésen a két csapat, az 1955 óta íródó párharcban eddig meggyőző a zöld-fehérek fölénye. A 88 meccsből 49-et nyertek a fővárosiak, 18 alkalommal született pécsi siker, míg 21-szer megosztoztak a pontokon a csapatok.

A Pécsett játszott 43 meccs már kiegyenlített erőviszonyokat tükröz, hiszen 14 alkalommal a pécsiek, 15-ször a ferencvárosiak nyertek, 14 döntetlen született. A gólkülönbség a pécsi meccseket tekintve 46-47 a Fradi javára, legutóbb a tavasszal 2-0-ra nyertek Pécsett a zöld-fehérek.

– Most egységesebb, rendezettebb a PMFC, erősebb a játékoskeret – vélekedett Mucha József, a pécsiek játékos-megfigyelője. – Számomra különösen pikáns meccs a szombati, hiszen játékosként mindig is fradista voltam, most viszont a Pécshez köt a munkám. Úgy vélem, az igazolások mindenképpen pozitív irányba lendítettek bennünket, és az első forduló alapján nekünk, a Pécsnek van nagyobb esélye, de igazából bármi megtörténhet. Az első fordulóban úgy láttam, a Fradinál akadtak erőnléti problémák, az emberelőnyös szituációkat sem tudták megoldani, ráadásul Pölöskey távozása sem segíti őket, néhány nap alatt kell pótolni a csatárt. Hogy jól döntött-e, nem tudom, úgy láttam, tarthatatlan volt a helyzete a Fradiban. Mindenesetre most hazai győzelemért, pécsi sikerért szorítok szombat este.

(Pécsi Újság)

Reklámok