A Ferencváros helyzetéről nyilatkozott a jelenlegi litván szövetségi kapitány.
Tegnap este a Sport Tv Harmadik Félidő Extra című műsorában László Csaba volt a vendég, aki komoly és sikamlós kérdéseket kapott a két műsorvezetőtől. Először is, hogy miért nem ő lett tavaly a Ferencváros vezetőedzője, illetve, hogy mit gondol a jelenlegi Fradiról. Az edzőnek van tapasztalata, mit is jelent a zöld-fehér klub csapatát irányítani, hiszen a 2004/2005-ös szezonban ezt saját bőrén is érezhette. A litván válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó László állta a sarat, és válaszolt a kérdésekre.


„Nagyon szimpatikusak voltak a vezetők, de kétnapos tárgyalássorozat után úgy döntöttünk, még nincs itt az ideje a közös munkának, ami nem zárja ki azt, hogy a közeli jövőben ne tárgyalnánk újra. Csakhogy nekem per pillanat van munkám” –
kezdte a szakember, majd rátért a jelent érintő kérdésekre.

„Először is, Détári Lajos nehéz helyzetben volt tavaly, mert olyan csapatot vett át, amely morálisan gödörbe süllyedt. Détárinak sikerült stabilizálnia a Fradi helyzetét. Az én meglátásom szerint ez a csapat most jobb, mint a tavalyi. Jött két-három olyan játékos, akik meghatározóak lehetnek később a Ferencvárosban. A Fradinál mindig az a cél, hogy benne legyen az első háromban, ott legyen a tabella elején, de jelenleg a Debrecen és a Videoton fölényesen tudja uralni a magyar bajnokságot. Ettől még a Ferencváros okozhat meglepetést, és remélem, Lajosnak ez sikerülni fog.”

László Csaba beszélt arról a közegről, amely már az ő idejében is körülvette a csapatot, és amely azóta is szinte változatlan.

„A közeg nem fog változni, ez a Ferencváros sajátossága. Nekem korábban volt egy kijelentésem, ami így szólt: a Ferencváros legnagyobb ellensége maga a Ferencváros. Úgy érzem, ez sokáig még így is fog maradni. Ez nem negatív dolog, de el kell rajta gondolkodni, mert semmi sem történik véletlenül. Nekem a Fradi sokat adott, és én is megpróbáltam valamit adni, s úgy érzem 7-8 évvel ezelőtt nagyon jól összejöttünk, a játékosok és a szurkolók is elfogadtak, de azért komoly árat fizettem, hogy az elején mindenkinek meg akartam felelni. Ez így utólag nagyon buta történet, de már tanultam belőle. Azt tanácsolom minden Fradi-edzőnek, törekedjen a sikerre minden erejével, és arra koncentráljon, ami fontos számára, azaz a futballra, a többivel pedig ne foglalkozzon.”

forrás: nb1.hu