Ma délelőtt sajtótájékoztatott a Ferencváros jégkorong csapata. Az Almássy Kornél vezette eseményen az ESMTK-val kötött stratégiai együttműködés, a rövid és középtávú tervek és az új idény játékoskerete adta a témát.

A Fradi a következő idényben a Ferencváros-ESMTK néven fog szerepelni, azonban a hagyományos Fradi-címerrel és zöld-fehér színekben.. Ez a megállapodás nem olyan tehát, mint az Érsekújvárral néhány éve kötött hokis, vagy a férfi kézisek színváltozást is hozó kontraktusai. A cél az, hogy a csapatot az annak otthont adó kerületben, Pesterzsébeten népszerűsítse, minél több helyi gyerek érezze azt magáénak, s szeresse meg ezen keresztül a jégkorongot, s azon keresztül a Ferencvárost.

A csapat, amely nem sokkal maradt le a bajnoki döntőről tavaly, nagyban változott. Visszavonult Jánosi Csaba és Székely-Mádai László, s távozott a MOL-Liga legjobb hátvédje, Hietamaki, aki Brassóban folytatja, valamint Sivonen is. Elvesztettük tehát a négy legeredményesebb játékost. Érkezők is vannak bőven. Így visszatért Szőke Attila és Hegyi Ádám Zoltán, s érkezett Erdélyi Tamás, Győri Tamás, Horváth Dávid, Pilcsik Tamás, Fodor Zoltán, Lénárt René és Németh Ádám.

Légiósfronton hosszabított a Racko, Hrajnoha, Schellin trió, s érkezett a Nyitra alapembere, Garip Saliji. Szeretnénk még egy légiós hátvédet igazolni, amihez először még az anyagi hátteret meg kell teremteni, mert már annak a határán jár a szakosztály.

Az elmúlt években igen rossz híre volt a szakosztálynak a magyar hokiban, fizetési gondok miatt, volt aki idén nyáron emiatt nem érkezett ide, annak ellenére, hogy az elmúlt egy évben sokat lépett előre a csapat ezen a téren is. Fontos cél a szövetségi kapcsolatok megerősítése, e téren is voltak nehézségek. Az a cél, hogy egy fiatalokra építve középtávon bajnokcsapat alakulhasson ki a Fradiból, s amennyiben lesz még egy magyar EBEL-csapat, az a Ferencváros legyen. Nálunk vannak meg azok a tradiciók, szurkolói bázis és egyéb feltételek, melyek ezt lehetővé tehetik majd. Voltak próbálkozások egy össz-budapesti klub létrehozására, de ezt Almássy Kornélék – helyesen – nem támogatják.

Remélik, hogy a tehetséges fiatalokon keresztül idővel kevésbé kell majd légiósokra támaszkodni, hiszen a magyar hoki érdeke is az, hogy magyarok és fiatalok kapjanak lehetőséget a magyar bajnokságban.

Az idei szezonra konkrét elvárás eredmények terén nincs, a szakosztály által kiadott sajtóanyag címe (“Erősödő FTC”) azért árulkodó.