Üllőn rendezett női futsal tornát az Obsitos SE. Előzetesen 12 csapat jelezte, hogy szeretne részt venni, majd egyre többen visszaléptek, és végül már csak négyen maradtak: a házigazda Obsitos, a Csömör, az Univerzum II és az FTC.

A kiírás szerint mindenki megmérkőzött mindenkivel, a találkozók futsal szabályokkal, 2 x 20 percig tartottak, de futó órával. A torna legelső mérkőzését az FTC és az Obsitos vívta. Ellenfelünk még az előző idényben a Fradi második csapatából alakult, így több ismerős arccal találkozhattunk a túloldalon is, aki már tavaly is ott játszott, illetve, aki most igazolt oda. A Fradiban is pályára léptek az új szerzemények, a mieink szinte a legerősebb összeállításban vehették fel a harcot a többiekkel, csak Kucsera Lilla hiányzott a keretből munkahelyi elfoglaltság miatt.
A mieink hamar kétgólos előnyre tettek szert, ám ellenfelünk a szünetig szépített. Fordulás után növeltük előnyünket, de az Obsitos azonnal újra betalált, végül 3-2-re győzött a Fradi.

A második meccsen hatalmas különbség mutatkozott az Univerzum II és az FTC között. A mieink számolatlanul szerezték góljaikat, és meg sem álltak egészen hétig. A 7-0-s győzelmünk után a sorsolás szeszélye folytán le sem jöhettek a lányok a pályáról, mert rögtön kezdődött a Csömör elleni meccsünk, akik mindössze 4+1-en érkeztek a tornára, így rendre a többi csapattól kaptak kölcsön játékosokat. A ferencvárosiakon kiütközött a fáradtság, és ennek köszönhetően egy kontrából ellenfelünk szerzett vezetést. Szerencsére azonnal jött a válaszunk. Az újonc Nyeste száguldott végig a jobb oldalon, középen Szabó várta az átadást, aki közelről spiccel a hálóba helyezett. Három perccel később már nálunk volt az előny. Megint Nyeste adott be jobbról, most Borsos kapta középen a labdát, és nem is hibázott. Ekkor még senki sem gondolta volna, hogy kialakult a végeredmény, pedig így történt. A második félidőben már csak helyzetekig jutottak a felek, s végül a 2-1-es győzelmünk azt jelentette, hogy 100 %-osan nyertük a tornát.

A gólkirálynő Szabó Anita lett 4 találattal, míg a legjobb kapusnak Lóderer Kittit választották.

I. Obsitos Kupa – 1. forduló, Üllő
Obsitos SE – FTC 2-3 (1-2)
Lóderer – Németh B., Baki, Csík, Szabó A.
Cs: Borsos, Pásztor, Nyeste, Blaskovits, Zólyomi
Edző: Deli Anikó
G: Pásztor 2, Baki

I. Obsitos Kupa – 2. forduló, Üllő
FTC – Univerzum-Aramis II 7-0 (4-0)
Lóderer – Baki, Németh B., Csík, Szabó A.
Cs: Borsos, Nyeste, Nagy N., Blaskovits, Zólyomi, Pásztor
Edző: Deli Anikó
G: Szabó A. 3, Csík, Nyeste, Nagy N., Borsos

I. Obsitos Kupa – 3. forduló, Üllő
FTC – RFC Csömör 2-1 (2-1)
Lóderer – Baki, Németh B., Csík, Szabó A.
Cs: Borsos, Nyeste, Pásztor
Edző: Deli Anikó
G: Szabó A., Borsos

Az Obsitos Kupa végeredménye:
1. FTC 3 3 – – 12-3 9 pont

Az FTC kupagyőztes csapatának tagjai
Lóderer Kitti – kapus
Baki Eszter, Blaskovits Renáta, Borsos Bettina, Csík Eliza, Deli Anikó, Nagy Nikolett, Németh Beáta, Nyeste Sára, Pásztor Beatrix, Szabó Anita, Zólyomi Annamária – mezőnyjátékosok
Edző: Deli Anikó

Zsiga László
(FTC Múzeum)

Fradi.hu