De szerintük is Moniz lesz a befutó. Utánanézünk nemsokára Buschernek és Pezzaiuolinak is.

Az NB I kilencedik helyén álló fővárosiak ugyan csak mára ígértek új szakembert az FTC élére, de a Blikk úgy tudja, holland edző váltja Détárit. Ami érdekes, hogy értesüléseink szerint kizárólag külföldi tréner volt a jelöltek között: az Algériában született francia Gérard Buscher (51), aki többek között az OGC Nice-t is irányította, a német Marco Pezzaiuoli (43), az 1899 Hoffenheim és az U15, 16, 17, 18-as válogatott korábbi irányítója, valamint a rotterdami születésű Ricardo Moniz (48). Lapunk megbízható forrásból azt az információt kapta, hogy utóbbi lesz a befutó.

Moniz a holland edzőtársadalom elismert alakja, dolgozott hazájában a Feyenoord, Svájcban a Grasshoppers Zürich, Angliában a Tottenham Hotspur, az Egyesült Államokban a New York Red Bulls, Németországban a Hamburger SV szakmai stábjában, sőt a HSV-t két mérkőzés erejéig „élesben” is vezette. Az eddigi pályafutása csúcsát az osztrák Salzburgnál eltöltött időszak jelenti: az előző szezonban bajnokságot és kupát nyert az együttessel.
A trénereket az eredményeik alapján rangsoroló coachworldranking.com oldal szerint Moniz a 153. helyet foglalja el – a legjobb magyar, a bajnok Debrecen mestere, Kondás Elemér (48) a 971., a Videoton portugálja, a focistaként Bajnokok Ligája-győztes Paulo Sousa (41) pedig a 687.

Reklámok