Hét – nullával küldték haza a Voyaget.

FFC-Voyage SE 7:0 (2:0)
Népliget, 100 néző
Kezdőcsapat: Muki, Katus, Csoma, Szabi, Norbi, Kő, Tánczi, Dave, Baranyi Peti, Temő, Marci
Csere: Kicsi, Kori, Davoni
Gólszerző: Szabi (26.p), Tánczi (42.p, 51.p), Marci (61.p, 88.p), Temő (81.p, 85.p)

Sajnos Gyurma sérülése nem jött rendbe a mérkőzésre, és Lengyi eltiltása is érvényben van még, így ők nem tudták vállalni a játékot. Bemutatkozott viszont Temő és Katus Pisti is visszatért a védelem tengelyébe. Ellenfelünk rögtön a kezdés után igazolta jó hírét, pontos gyors passzokkal jöttek előre, csapatunknak maximális koncentráció kellett már az első perctől fogva. Védelmünk végre biztosan állt a lábán, amit mi sem jelez jobban, hogy a Voyage hiába birtokolta többet a labdát helyzetet nem tudott kialakítani. Nálunk először Marci került helyzetbe, de emelése mellé ment, majd egy kapu előtti kavarodás után Szabi fejelt szinte a gólvonalról a kapuba. Meg volt a vezetés, de a forgatókönyv nem változott, a Voyage birtokolta többet a labdát helyzetet azonban nem tudott kialakítani. A félidő vége előtt Tánczi távolról célozta meg a kaput, és a labda – nem kis kapus segítséggel – a hálóban landolt. Óriási öröm a lelátón, megnyugtató előnnyel mehettünk a pihenőre. A második félidő sajnálatos eseménnyel kezdődött, ellenfelünk fekete játékosa rögtön a kezdés után csúnyán odalépett Katus Pistinek, egy teljesen felesleges szabálytalanság által. Percekig kérdéses volt Pisti további játéka, hiszen most tért vissza sérüléséből, félő volt, hogy újra megsérült. Az elkövető régi ismerősünk volt, tavasszal még az Inter játékosaként provokált verekedést a mérkőzés után, civilben a kezdőkörben… A spori természetesen pirossal lappal büntette. Nem mehetünk el szó nélkül a bírói hármas ténykedése mellett. Magas színvonalon, elegánsan, szigorúan, de igazságosan vezették a mérkőzést, rég láttunk ilyen profi játékvezetést. Végre egy kis fény a nagy sötétségben. A kiállítás után négy perccel szabadrúgáshoz jutottunk, mintegy 22-25 méterre a kaputól. Tánczi mesterien csavarta a labdát felsőkapufa érintésével a hálóba. A gól sokkolta az ellenfelet, és feldobta a mieinket, gólparádé lett a meccsből. Kellett hozzá az is, hogy a Voyage tíz emberrel, három gólos hátrányban is a támadást választotta, így viszont hátul nagyon kinyíltak, majdhogynem percenként alkalmat adva a kontrákra. A megsérült Baranyi Peti helyére bejött Kicsi, aki három gólpasszt adott negyedórán belül(!), mindkét csatárunk Temő és Marci is duplázott, igazi gálamérkőzés kerekedett rangadóból.

Óriási győzelem volt, üzenet azoknak, akik már leírták csapatunkat, reméljük arcukra fagyott a gúnyos mosoly… A Voyage-nak pedig úgy látszik továbbra sincs szerencséje velünk. :-)

Jövő héten újpestre látogatunk, megint az aktuális listavezető lesz az ellenfelünk, ismét egy nehéz mérkőzés következik. Gyertek minél többen segíteni a csapatnak, tempó FFC!

Fotók Zolitól: Fotóalbum

ffc2008.hu