Hosszú idő után tudott otthonunkban győzni a Miskolc.

Ferencváros 2-5 Miskolci Jegesmedvék
Harmadok: 1-0, 1-4, 0-1
Gólok: Pilcsik (+1, Léránt, Gergely), Győri (+2, Kiss)

Az erdélyi bravúr után bizakodva várhattuk a borsodiak elleni hazai MOL Liga találkozót. Az önbizalom látszott is a csapaton, a kezdés után egyből nekiestünk ellenfelünknek és pörgős, kemény csata vette kezdetét. Az első húsz perc közepénél szereztük meg a vezetést, gyors passzokkal játszottuk ki a kettős hátrányban védekező sárga-feketéket, a befejező Pilcsik volt, üröm az örömben, hogy pont lejárt az egyik kiállítás, így egyből kiegészültek a vendégek.

A második harmadban Racko rosszul jött ki kapujából, amit aztán fel is borított, így elkerülhető kiállítást kaptunk, és bár sikerült kivédekeznünk, egy másodpercre rá jött az egyenlítés. Két percre rá az egykori fradista, Fodor Szabolcs révén át is vették a vezetést. Két durva fault után azonban ismét dupla fórhoz jutottunk és komoly tűzijátékba kezdtünk. Az első alkalommal pillanatok alatt betaláltunk, egy kipattanó lövést Győri kotort be. Aztán újabb kiállítás következett bottal lökésért. Ekkor azonban elengedte kezünket Fortuna, hol Budai, hol a kapuvas állta útját a pakknak, maradt a döntetlen állás. Nem sokáig, mivel Ritó révén előnyből ismét vezetést szerzett a Miskolc, majd Fodor lövését nézte be Racko.

A záró játékrészben “a mezőnyjáték” dominált, akadt egy-két helyzet itt is, ott is, de nagy dolgok már nem történtek. A végén megpróbáltuk lehozni a kapust, amit rosszul időzítettünk, ezzel könnyű gólt ajándékozva a Jegesmedvéknek, amivel kialakult a végeredmény.

Folytatás pénteken, budapesti derbi, a Dózsát fogadjuk.

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Jól játszottunk az első harmadban, meg is szereztük a vezetést. A második harmadban kimaradtak a helyzeteink, amelyet az ellenfél szigorúan megbüntetett. A harmadik harmadban pontatlanul és azt kell mondanom szétesett csapatként voltunk a pályán.”

Tim Kehler, Miskolci Jegesmedvék: “A második harmadban találtuk meg magunkat igazán, a harmadik harmadban meg felőröltük az ellenfelet. Jól játszottunk, gratulálok a csapatnak.”

Jégkorongblog