Izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzésen szereztük meg a győzelmet.

Ferencváros 6-5 Újpest
Harmadok: 1-2, 1-1, 3-2, 0-0, 1-0
Gólok: Erdélyi (+1, Feil, Kiss), Kiss (Győri), Hegyi Á. (Hegyi D., Roczanov), Erdélyi (+1, Kiss, Feil), Kiss

A hazai oldalon szépen megtelt lelátó, valamint minimális vendégszurkoló várta az idei szezon első budapesti derbijét. Rögtön nekiestünk ellenfelünknek, aztán a nagy igyekezetnek nyögés lett a vége. Két lövésünk után megugrottak az újpesti fiatalok és Németh Péter révén 48 másodperc alatt megszerezték a vezetést. Ezután ismét mi domináltunk, főleg egyéni megoldásokkal és távoli lövésekkel, de hol célt tévesztettünk, hol Pleszkán volt a helyén. Aztán a tizedik percben harmadik helyzetükből második góljukat szerezték a vendégek… Röviddel eztán emberelőnyhöz jutottunk, amit gyorsan ki is használtunk, Erdélyi révén. Több említésre méltó dolog nem történt, jöhetett az első szünet.

A folytatásban két fórt is elrontottunk, egyszer a kapuvas állította meg a lövést, ez pedig meg is bosszulta magát. Egy késleltetett kiállítás alatt újra kettőre növelte előnyét Ancsin János csapata. A válaszra nem kellett sokat várni, két perc alatt Kiss Gábor szépített. A harmadik harmadban magasabb fokozatra kapcsoltunk, mégis az Újpest talált be. Azonban nem adtuk fel, aminek meg is lett az eredménye. Fél percen belül gólt szereztünk, Pleszkán védte be Hegyi Ádám lövését, öt perc múlva pedig Erdélyi lőtt bomba gólt emberelőnyben. És itt még nem volt vége, folyamatos nyomás alatt tartottuk ellenfelünk kapuját, aminek aztán egy szerencsés gólt köszönhettünk, Kiss Gábor lövése kijött a vasról, aztán Pleszkánról vissza, a gólvonal mögé, átvettük a vezetést! Nem tartott sokáig az öröm, ugyanis egy kontrából egalizált Pál Zoltán.

Jöhetett a hirtelen halál, ahol az öt percből hármat (magunknak köszönhetően) hátrányban töltöttünk, ezért sok esélyünk nem volt megszerezni az aranygólt, következhetett a szétlövés. Első körben hibázott Hegyi Ádám, a másodikban Racko védett, majd Garip Saliji egyenlített, az utolsó párosban ismét Racko védés, majd Kocka bevitte a győztes gólt. Így megszereztük idei második győzelmünket, az Újpest pedig közel három év után pontot csent tőlünk a MOL Ligában.

Folytatás hétfőn, az Érsekújvár érkezik Pesterzsébetre.