Négy gólt ütve győztük le a lilákat.

Újpest 0-4 Ferencváros
Harmadok: 0-0, 0-1, 0-3
Gólok: Pilcsik (Dancsfalvi, Hrajnoha), Pilcsik (Dancsfalvi, Hrajnoha), Borbás (Saliji, Lencsés), Saliji (Kiss)

Jó formában vártuk a MOL Liga vasárnapi játéknapját, amelyen az Újpest otthonába látogattunk. Az első harmad góltalansága után a második húsz percben szereztük meg a vezetést, Pilcsik vette be Pleszkán hálóját. A záró játékrészben aztán bebiztosítottuk a három pontot, újból Pilcsik, majd Borbás és Saliji talált be, miközben válasz nem érkezett. Ezzel csapatunknak és új cseh kapusunknak megvan a szezon első shutoutja. Folytatás pénteken, hazai pályán folytathatjuk évek óta tartó győzelmi sorozatunkat a lila-fehérek ellen.

Ancsin János, UTE: “Érzésem szerint végig mezőnyfölényben voltunk. Nem tudtunk túljárni a kapusuk eszén. Nulla lőtt góllal nem lehet meccset nyerni, ráadásul úgy gondolom ma a tűz is hiányzott a csapatból. Az is lehet, hogy ha reggelig játsszuk ezt a meccset, akkor sem lőttünk volna egyet sem. Ezen továbbra is javítanunk kell.”

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: “Fegyelmezett játékot akartam a játékosaimtól, tudtam, ha ez sikerül, akkor jó esélyünk van a meccsen. És sikerült. A sarkalatos pontja a meccsnek szerintem a kiállításhullám volt nálunk. Nagyon jól védekeztünk ekkor, és úgy gondolom, ez meg is törte az UTE lendületét. Nagyon erős csapat lett az Újpest, így örülök, hogy sikerült legyőzni őket. Az is pozitív, hogy sikerült hatástalanítanunk a hazaiak gyors kontráit, amik a múltkori meccsen fejtörést okoztak. Elégedett vagyok a mai játékunkkal. Pénteken mi fogadjuk az ősi ellenfelet, ugyanilyen nehéz mérkőzésre számítok. A csapat nevében is köszönjük a szurkolóinknak a buzdítást.”

Jégkorongblog