Fiatal kapusunknak, Késmárky Bencének egy ütközés után el kellett távolítani az egyik bordáját és veséjét. Jó hír, hogy az intenzív osztályt már elhagyhatta. Mielőbbi jobbulást, Bence!

A szombat délelőtti Haladás elleni találkozón kapusunk Késmárky Bence súlyos sérülést szenvedett.

A találkozó 52. percében a kapuból bátran kifutó Bence önfeláldozó mentése közben nagyot ütközött a labdára érkező hazai támadóval, és hosszas ápolás után végül Bence nem tudta folytatni a játékot. A találkozó után kórházba kellet szállítani kapusunkat, akit még aznap délután belső súlyos sérülése miatt meg is operáltak a szombathelyi kórházban. Srácaink a helyszínen izgatottan várták a híreket társukról, így a csapat csak késő este érkezett végül haza, de sajnos Bence nélkül kellett hazatérniük.

Bence a körülményekhez képest jól van, de várhatóan még jó pár napig a szombathelyi kórházban kell vendégeskednie, ám reméljük gyorsan és zökkenőmentesen felépül majd.

Játékosunknak sokan üzentek már honlapunkon keresztül, korábbi csapattársak, de rivális csapatok játékosai és szakvezetői is kifejezték már jókívánságaikat, amiket ezúton is nagyon köszönünk, és továbbítjuk Bence felé.

Az Illés Akadémia honlapján külön bejegyzésben fejezte ki sajnálatát a történtek miatt és kívántak mielőbbi jobbulást játékosunknak. Nekik szeretnénk kifejezni köszönetünket, hiszen az eset után rendkívül sportszerűen és segítőkészen álltak rendelkezésünkre, hogy Bence minél hamarabb orvosi segítséget kaphasson.

A találkozó egyébként a hazaiak 2-1 arányú győzelmével ért véget, de ezen a meccsen sajnos sokkal többet veszítettünk, mint 3 bajnoki pontot.

Ma délután jó híreket kaptunk Késmárky Bence állapotáról. Bence szülei arról tájékoztattak bennünket, hogy kapusunk ma délután elhagyhatta a szombathelyi Markusovszky Kórház intenzív osztályát, és még néhány napig a kórház gyermek osztályán lábadozik majd. Sajnos az elszenvedett sérülés miatt Bencének az egyik veséjét és egy bordáját is el kellett távolítani, de minden remény meg van arra, hogy a komoly sérülés ellenére teljesen felépüljön, és újra sportoljon, teljes életet éljen a továbbiakban. A teljes felépülés időt vesz majd igénybe, de mindannyian bizakodunk, és Bencét nagyon várjuk vissza!

Játékosunkat hamarosan meglátogatják majd a Haladás és az Illés Akadémia képviselői is a kórházban, ami egy újabb nagyon sportszerű gesztus a szombathelyi labdarúgóktól.

Bence és a szülei rajtunk keresztül is szeretnék mindenkinek nagyon megköszönni a jókívánságokat és a biztató üzeneteket. Csapatunkhoz rengetegen küldtek üzenetet, de a szülőkön, barátokon keresztül is számos ismerős és ismeretlen kívánt mielőbbi gyógyulást a kórházban fekvő hálóőrnek, és persze nagyon sokan csapatunk Facebook oldalán üzenték Adonynak a Keselyűnek, hogy kitartás Cimbora, Gyógyulj meg Bence!

Reméljük Adony hamarosan ismét újra a csapattal lesz, és az edzést is újra elkezdi majd velünk!

Hajrá Bence!

U98.hu