A Ferencváros halhatatlan sztárja ma töltötte be 38. életévét. Mi mással is köszönthetnénk, mint azzal a góllal, amelynek az előbbi titulust köszönheti.

Fotó: Blikk

Ma ünnepli születésnapját a Ferencvárosban 348 találkozón pályára lépett Dragóner Attila, aki jelenleg klubunk utánpótlásában dolgozik a zöld-fehér színekért. A jeles nap kapcsán beszélgettünk korábbi kiválóságunkkal.

– A születésnapjaim alkalmával csak egy dolog fontos a számomra – kezdte ,,Dragi”. – Az, hogy a családommal ünnepelhessem. Ebbe a körbe persze beletartoznak a Fradi-szurkolók is, akiktől rengeteget kaptam pályafutásom során.

– Akadt olyan különleges születésnap is, amikor a pályán ünnepelhettél.
– Igen, volt egy emlékezetes találkozó. Az utolsó NB II-es évünkben november 15-e éppen a Vecsés elleni, idegenbeli összecsapásra esett. A mérkőzést 4-0-ra megnyertük, ráadásul gólt is fejeltem, majd a lefújást követően külön énekeltek nekem a szurkolók.

– A mostani, utánpótlásban végzett munkádról kevesebb szó esik. Hogyan kell elképzelni a mindennapjaidat?
– Annak a híve vagyok, hogy a tettek beszéljenek. Nagyon boldog vagyok, mert a klubbal olyan munkát találtunk, amelyben a két szerelmem – a futball és a gyerekek – egyesülnek. A feladatunk, hogy minden feltételt megadjunk a fiataloknak a fejlődéshez. Minden nap erősítjük bennük, hogy szerencsés helyzetben vannak, amiért a Ferencváros mezét viselhetik. Természetesen azért dolgozunk, hogy később az NB I-es csapatot segíthessék ezek a gyerekek, de az is fontos, hogy akikből nem lesz profi labdarúgó, azok is megszeressék a sportolást, a Ferencváros legyen az életük, és ezt majd tovább tudják adni.

– Hogyan látod klubunk jövőjét?
– A pályán sokszor az érzelmek irányítottak, és azt vallottam, hogy a Fradiban szenvedéllyel kell játszani. A futball legfőképpen szív- és fejjáték, csak ezután jön a többi. És, ha ezt kiegészítjük az akarattal, akkor sok mindent elérhet egy csapat. A Ferencvárosnak az kell, legyen a célja, hogy a fiatalok lássák, van út a felnőtt csapatba, és ez motiválja őket.

Fradi.hu