Online is megtekinthető természetesen.

Itt találjátok: Fradi stadion tender

Épülhet az új Fradi-stadion, legalábbis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ZRt. kiírta a ferencvárosi futballstadion-építési tenderét. A pályázat meghívásos.

A pályázóknak a meglévő FTC-stadion bontását és az új stadion generál-kivitelezését kell vállalniuk. Az új, legalább 22 ezer ülőhelyes (jelenleg 18000 ezres), fedett lelátójú stadionnak meg kell felelnie a FIFA ajánlásainak, és az UEFA előírásainak. Az új létesítményt a jelenlegi Albert Stadionhoz képest 90 fokkal elforgatják.

A budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs korábban azt nyilatkozta, hogy a versenyt főként az ajánlati ár dönti el. A megjelent pályázat szerint az ár 60 százalékos súllyal fog szerepelni az elbírálás során. A pályazaton csak nagy létesítmények építésével már tapasztalatott szerzett cégek vehetnek részt, többek között feltétel egy nettó 10 milliárdos magasépítési projekt megvalósítása.

A stadiont a nyertesnek a szerződéskötéstől kezdve 18 hónapon belül fel kell építenie. A stadion bontása januárban kezdődhet, Kubatov Gábor, FTC-elnök szerint az új létesítmény a mainzi arénához fog hasonlítani. A létesítmény október 9-én már jogerős építési engedélyt kapott.

Sportgéza