Van olyan, ami tanulható a fociban és van ami nem. Julian Jenner mindkettőre mutatott már példát.

Az egykori utánpótlás Európa-bajnok szélső Julian Jenner Fradihoz igazolását, sokan nagy reményekkel, mások szkepszissel fogadták. Mára az utóbbiak úgy fogytak el, mint a Vidi tábora, ha beborul az ég. A kezdeti beilleszkedési nehézségek után a mi legértékesebb delfti porcelánunk az utóbbi meccseken szinte mindenkit meggyőzött.

Olyan dolgokat mutatott a focipályán, amit csak a legnagyobbaktól láttunk és amire talán még a jó Ricardo mester is azt mondaná, hogy a foci azon – szerinte kis – részében van, amit nem lehet megtanulni. Természetesen mindenki emlékszik ennek legfőbb bizonyítékára a DVSC elleni cselre, amit látva még alighanem a “rosarioi Böde” is csettintene, de azért nem árt felidézni.

A játéka ráadásul az utóbbi meccseken eredményességgel is párosult. Ehhez azonban kellett egy olyan tényező, amit viszont meg lehet tanulni. Ugyanis Jenner megoldásai a Kecskemét és a Pécs ellen nem jöttek be rögtön. Mindkét meccs első félidejére az volt jellemző, hogy beadásaiba beleléptek vagy nem használták ki társai, cselei sem igazán sikerültek. Julian azonban nem állt le és nem csüggedt, hanem pörgött tovább mint egy jó holland gyémántcsiszoló korong. Óriási önbizalommal ment előre, látszott rajta, hogy töretlenül hisz abban, hogy nem lehet, hogy előbb vagy utóbb ne legyen eredménye a munkának. Így is történt, a Kecskemét ellen 1 gólt és 1 gólpasszt, a Pécs ellen 2 gólpasszt jegyezhettek fel neve mellé a statisztikusok.

Ráadásul szélsőnk azon játékosok közé tartozik, akik mindezt képesek társaikra is ráragasztani. Vasárnap sokan akkor kezdték el végleg temetni a mérkőzést, amikor 0:2-nél Böde Dani labdája a fizika törvényeit meghazudtolva jött ki a kapufáról. Támadónk is érthetően csüggedve jött vissza, akkor szaladt hozzá oda a holland és szó szerint felrázta Madocsa legismertebb szülöttjét. Az eredmény mindenki által ismert, végén csattant a Böde, mi pedig az ünneplés után boldogan vonhattuk le a tanulságot, hogy ilyen mentalitású játékosokkal bármilyen helyzetben van esélyünk. Csak így tovább Julian!